Eveniment

Strabag contesta licitatia de 1,5 mld. € la Comarnic-Brasov

17.05.2009, 18:27 74

Grupul austriac Strabag, liderul consortiului care a pierdut licitatia pentru construirea tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov, a contestat rezultatul licitatiei la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce castigatorul a fost anuntat consortiul format din companiile Vinci (Franta) - Aktor (Grecia).

„Strabag a depus o contestatie la autoritatea contractanta (in cazul acesta Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale - n.red.), urmand ca rezultatul acestei cereri sa fie anuntat in urmatoarele zile. In cazul in care in continuare nu vor fi multumiti de rezultat si vor contesta rezultatul in instanta, vor fi nevoiti sa plateasca o taxa de timbru de 2% din valoarea estimata a achizitiei publica", a declarat pentru ZF Adrian Ionescu, directorul Directiei de infrastructura rutiera si concesiuni din cadrul Ministerului Transporturilor. Astfel, Strabag ar putea plati circa 30 mil. euro, 2% din valoarea de 1,5 mld. euro a contractului, daca va contesta in instanta rezultatul licitatiei. Taxa de timbru de 2% a fost introdusa la inceputul anului de Ministerul Economiei, pentru a reduce numarul de contestatii nejustificate care blocau desfasurarea proiectelor de infrastructura.
Ministerul Transporturilor nu a prezentat motivele pentru care Strabag a contestat rezultatul licitatiei, insa una dintre cauze ar putea fi ca oferta austriecilor era mai mica ca valoarea decat cea a Vinci-Aktor.
Consortiul condus de Vinci a obtinut 95,7 puncte din totalul de 100 si a devansat ofertele consortiului Astrada Concession, format din Strabag AG, Egis Projects, Eurovia Construct International, Housing & Construction Holding Co. Ltd si consortiul Autostrada A3 Comarnic - Brasov, format din Bilfinger Berger - Porr.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO