Eveniment

Stolojan: Sa avem doi-trei candidati pentru comisarul CE

20.08.2009, 19:32 20

Prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan a declarat ca este important ca Romania sa prezinte doua-trei variante de comisar european, portofoliile vizate fiind agricultura, dezvoltarea regionala si transporturile.

„Romania este bine sa pregateasca nu numai un candidat pentru postul de comisar european. Pe noi ne intereseaza cateva portofolii la nivelul Comisiei Europene, si agricultura, transporturile si dezvoltare regionala. Ceea ce trebuie sa faca Romania este sa aiba nu un singur candidat, ci mai multi, care, fiecare prin experiente, zona in care a activat, sa prezinte cele mai bune calificari pentru a putea avea pretentii la un portofoliu important", a spus Stolojan. Prim-vicepresedintele PD-L a mentionat ca, la nivelul coalitiei de guvernare, nu s-a discutat inca subiectul desemnarii unui candidat pentru comisar.

Stolojan a tinut sa transmita ca este important ca tara noastra sa pregateasca mai multe variante de candidat pentru postul de comisar european, in functie de portofoliul pe care il vom primi in urma negocierilor la nivelul Comisiei Europene.

„Important este sa ne prezentam cu doi-trei candidati, sigur, sa avem o preferinta si in functie de evolutie, pentru ca si presedintele CE, Manuel Dur"o Barosso, are constrangerile lui, nu poate face chiar ceea ce doreste dansul sau o singura tara", a explicat prim-vicepresedintele PD-L. Intrebat daca PD-L a pregatit cateva nume, Stolojan a raspuns: „Avem si are si PSD-ul. Important este sa ajungem sa sustinem acelasi candidat. Nu vreau sa dau nume pana cand la nivelul coalitiei nu cadem de acord".

„Se vor purta discutii de tatonare cu domnul Barrosso, care este sustinut de toate statele membre, desi inca nu a primit investitura oficiala, dar se asteapta acest lucru undeva in septembrie", a adaugat Stolojan.

Surse PSD declarau, la jumatatea lunii iunie, ca Romania are 60% sanse sa obtina portofoliul Agriculturii si nominalizarea lui Dacian Ciolos pentru acest portofoliu, in calitate de comisar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO