Eveniment

Ştiri pe scurt - 7 septembrie

06.09.2010, 23:44 14

RFV va moderniza sistemul de termoficare din Zalău cu130 mil. lei

Compania RFV a câştigat licitaţia anunţată de Consiliul Local Zalăupentru modernizarea şi întreţinerea sistemului de termoficare aloraşului, urmând să investească 130 de milioane de lei în viitoriipatru ani. "Azi (luni - n.r.), Consiliul Local Zalău a anunţatcâştigătorul licitaţiei privind modernizarea şi operareaserviciului public de termoficare. Prin acest anunţ, compania RFVcâştigă cea de-a doua licitaţie pentru reînnoirea şi operarea unuisistem de termoficare al unui oraş din România. În următorii patruanii, RFV va investi 130 de milioane de lei în modernizareasistemului de termoficare centralizat, asigurând astfelfiabilitatea şi siguranţa serviciului ce va fi oferitconsumatorilor la un nivel constant", se arată într-uncomunicat.
Rădulescu: "Rămân secretar de stat în MinisterulAgriculturii"
Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Adrian Rădulescu adeclarat că nu va renunţa la această funcţie, deoarece noulministru de resort, Valeriu Tabără, a dorit să-l păstreze în echipasa, iar el a acceptat. "Rămân secretar de stat în MinisterulAgriculturii. Am vorbit cu domnul ministru Tabără şi am convenitîmpreună să rămân. Acum facem un plan împreună şi ne gândim cum săîmbunătăţim nişte lucruri şi cum să facem rost de nişte bani", aspus Rădulescu.

România ar putea primi o tranşă de 360 de milioane de eurode la BM

România ar putea primi până la sfârşitul lui octombrie o tranşă de360 de milioane de euro de la Banca Mondială (BM), parte aacordului încheiat cu FMI, UE şi alţi creditori internaţionali, iarbanii vor fi folosiţi pentru finanţarea deficitului bugetar, aafirmat Francois Rantrua, country manager al BM.

Companiile interesate de investiţii în energie cer ajutorde stat

Mai multe companii străine, dintre care câteva din China,interesate să se asocieze cu firme româneşti pentru construcţia determocentrale, solicită ajutoare de stat pentru aceste investiţii,pe care autorităţile nu le pot însă acorda, au declarat surseapropiate discuţiilor. "Investitorii vin cu condiţiile lor, cu caresunt obişnuiţi, printre care şi acordarea de ajutoare de stat, noipunem condiţiile noastre, care nu includ ajutoare de stat. Atâtcompaniile chineze, cât şi altele, interesate de proiecte deproducţie a energiei în România, cereau ajutor de stat sau altetipuri de ajutor din partea Guvernului. În cazul companiilorchineze, în urma misiunii economice din iulie la Shanghai, ele auînceput să renunţe la astfel de cerinţe", au afirmat sursele.

Anca Boagiu a discutat cu BEI despre proiecteleMTI

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, s-aîntâlnit cu o delegaţie a Băncii Europene pentru Investiţii (BEI),condusă de vicepreşedintele acesteia, Matthias Kollatz-Ahnen,pentru a analiza proiectele finanţate de instituţia financiară. "Amstabilit de comun acord că vom colabora pe toate proiectelederulate de companiile din subordinea Ministerului Transporturilorşi Infrastructurii, dar mai ales pe cele prioritare, incluse înProgramul Operaţional Sectorial de Transporturi", a declaratBoagiu.

Mazăre: Pentru orice construcţie pe litoral va fi nevoie deavizul MDRT

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, susţine că pentruridicarea oricărei construcţii de pe litoralul românesc va finevoie de aprobare de la Ministerul Dezvoltării Regionale şiTurismului (MDRT). "Cert este că în noua lege a turismului scrie căva trebui obţinută autorizaţie şi aprobare de la Bucureşti pentru ocopertină pe care vrei să o pui în banda de litoral de la Mangaliapână la Sulina de la doamna ministru, inclusiv oraşul Constanţa. Cualte cuvinte, madam Udrea este primăriţă peste litoralul românesc,să ne trăiască", a spus Mazăre după şedinţa de ConsiliuLocal.

Cadourile mai mari de 150 de lei, în baza de calcul pentruCAS

Cadourile date de angajatori salariaţilor, de Crăciun, Paşti sau 8martie, care depăşesc valoarea de 150 de lei vor intra în baza decalcul pentru contribuţiile de asigurări sociale, potrivitproiectului de ordonanţă, care prevede şi majorarea contribuţiilorpentru veniturile independente. Potrivit proiectului de OUG, rămânscutite de la plata CAS ajutoarele de înmormântare, ajutoarelepentru pierderi suferite în gospodăriile proprii ca urmare acalamităţilor naturale, ajutoarele pentru naştere, ajutoarelepentru bolile grave şi incurabile, veniturile reprezentând cadouripentru copiii minori ai salariaţilor, cadourile oferitesalariatelor, contravaloarea transportului la şi de la locul demuncă al salariatului, costul prestaţiilor pentru tratament şiodihnă, inclusiv transportul pentru salariaţii proprii şi membriide familie ai acestora, acordate de angajatori pentru salariaţiiproprii sau alte persoane, astfel cum este prevăzut în contractulcolectiv de muncă.

Băsescu vrea să se adreseze Parlamentului pe 21septembrie

Şeful statului, Traian Băsescu, a transmis ieri o scrisoarepreşedinţilor celor două Camere, informându-i că doreşte săadreseze Parlamentului, în 21 septembrie, un mesaj pe problemeactuale de politică internă. Potrivit unui comunicat transmis deAdministraţia Prezidenţială, şeful statului a trimis, luni, oscrisoare în acest sens preşedintelui Senatului, Dan Geoană, şipreşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. "În temeiulart. 88 şi art. 65 alin. 2, lit. a) din Constituţia României,precum şi al art. 1 din Regulamentul şedinţelor comune ale CamereiDeputaţilor şi Senatului, vă aduc la cunoştinţă faptul că doresc săadresez Camerelor reunite ale Parlamentului un mesaj pe problemeactuale de politică internă", precizează Băsescu în scrisoare.Băsescu propune data de 21 septembrie pentru această şedinţă aParlamentului.

Grupaj realizat din surse Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO