Eveniment

Stimulentele de risc pentru profesori ar putea creşte. Proiectul se află pe masa deputaţilor

Stimulentele de risc pentru profesori ar putea creşte....

Autor: Gabriel Pecheanu

13.10.2020, 06:50 206

Deputaţii dezbat, marţi, un proiect de lege potrivit căruia cadrele didactice şi personalul auxialiar din învăţământ vor primi stimulente financiare pe toată perioada stării de alertă şi de urgenţă pentru implicarea şi expunerea în faţă riscului răspândirii coronavirusului COVID-19

Cadrele didactice, precum şi personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, din învăţământul particular acreditat şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înflinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior, vor primi un stimulent de risc în cuantum de 2.000 de lei lunar, respectiv de 1500 de lei lunar acordat pe toată durata stării de alertă şi a stării de urgenţă, pentru implicarea şi expunerea în faţă riscului răspândirii coronavirusului COVID-19.

Iniţiatori:i propunerii legislative sunt social-democraţii Marcel Ciolacu, Robert Cazanciuc, Paul Stănescu şi Alfred Simonis.

Proiectul a fost aprobat de Senat, for decizional fiind Camera Deputaţilor.

Premierul Ludovic Orban susţinea că nu sunt posibile creşteri de cheltuieli pentru majorarea pensiilor cu 40% şi pentru stimulente de câte 500 de euro pentru profesori.

„Nu sunt posibile aceste creşteri de cheltuieli. PSD a generat cheltuieli de 6,5% din PIB suplimentare şi, în acelaşi timp, a modificat şi plafonul maxim de îndatorare raportat la PIB, de la 44% la 40%. Adică a generat cheltuieli suplimentare şi a interzis posibilitatea obţinerii de finanţări pentru susţinerea acestor cheltuieli. Adică a pus bazele unui faliment”, explica premierul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO