Eveniment

Stela Popescu a fost înmormântată cu onoruri militare. Sute de oameni au venit să-şi ia rămas bun

Stela Popescu a fost înmormântată cu onoruri militare....

Autor: Oana Despa

26.11.2017, 14:12 94

Actriţa Stela Popescu a fost înmormântată, duminică, cu onoruri militare, sute de oameni venind la Mănăstirea Cernica ca să-şi ia rămas bun. 

Printre cei care au venit să-i aducă un ultim omagiu artistei, la Mănăstirea Cernica, s-au numărat actorii Alexandru Arşinel şi Vasile Muraru, prinţul Paul şi prinţesa Lia, fostul fotbalist Rică Răducanu sau cântăreţul Adrian Enache.

"De acum nu mai e. Trebuie să facem ceea ce ne-a îndemnat mereu, o viaţă întreagă, să zâmbim. Să devenim din nou râsul lumii, să facem din nou lumea să râdă", a declarat actorul Alexandru Arşinel.

"Am venit expres să o vedem. Păcat. Păcat de viaţa ei. O femeie super bună, o femeie deşteaptă. Ne pare rău tare, tare. Avem toate amintirile de când eram copii, eu şi soţul meu, şi de sărbători. Ne-a plăcut. Ne pare rău. Foarte greu. Putea să mai trăiască. Îi plăcea viaţa. Domnul Arşinel să fie tare. Tot înainte", a declarat Ana Angheluş.

"Dumnezeu să o odihnească în pace şi în lumină. Am cunoscut-o personal. Un om remarcabil şi cu vorbe bune pentru toată lumea, indiferent pe ce palier social s-ar fi situat interlocutorul. Părea fără vârstă. La vârsta dumneaei, bătea orice tinerică. Absolut. Foarte volubilă, cu vorbe frumoase, cu zâmbetul pe buze, tot timpul. Îmi pare foarte rău. Ne rămâne ca amintire tot ceea ce a făcut pe parcursul întregii cariere. Dacă noi o vom avea în amintire că suntem din altă generaţie, bine ar fi ca cei care vin după noi să îi păstreze o amintire pentru ceea ce a lăsat ea şi ce a făcut pentru cultura noastră", a mai spus Ana Enache.

"E dureros. O pierdere imensă pentru ţara noastră. La televizor nu ratam niciodată ocazia să o văd. Toate rolurile mi-au rămas în minte pentru că avea nişte scenete foarte bune. Era o actriţă pe care nu puteai să o uiţi. O actriţă foare bună. Scena românească va fi pustie fără ea, mai săracă. Probabil că Dumnezeu vrea să facă acolo, sus, un spectacol cu ea. Scena românească, pe zi ce trece, e mai săracă", a declarat Laura.

Actriţa Stela Popescu a murit la vârsta de 81 de ani după ce a suferit un accident vascular cerebral hemoragic sever, care s-a putut produce la data de 22-23 noiembrie 2017, a anunţat Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO