Eveniment

Ştefan Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, anunţă că programul „Start-Up Nation 2018” ar putea începe la 1 decembrie

Ştefan Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri,...

Autor: Alina Botezatu

18.11.2018, 18:30 288

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea, a anunţat, sâmbătă, că programul „Start-Up Nation 2018” ar putea începe la data de 1 decembrie.

„Deva - întâlnire cu potenţialii beneficiari ai Start Up Nation şi primarii din judeţul Hunedoara. Am anunţat dorinţa ministerului de deschidere a aplicaţiei 2018 în data de 1 Decembrie. Dorim să marcăm în acest fel 100 de ani de antreprenoriat. Împreună cu colega mea, dna Ministru al românilor de pretutindeni, Natalia Intotero, am prezentat programul Start Up Nation 2018, care se adresează şi românilor din diaspora ce doresc să revină în ţara pentru a fi antreprenori”, a scris sâmtătă, pe pagina personală de Facebook, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea.

Ministerul a publicat, la data de 23 octombrie, proiectele pentru Ghidul solicitantului şi Procedura de implementare a programului „Start-Up Nation 2018”, iar printre noutăţile ediţiei se numără acordarea unui avans de până la 30% la solicitarea beneficiarului şi simplificarea procedurii de achiziţie şi a planului de afaceri prin eliminarea proiecţiilor financiare.

„Ediţia din acest an a Start-Up Nation dă şanse egale proiectelor cu activitate de producţie şi servicii, oferind un avantaj antreprenorilor din zonele cu o densitate mică a IMM-urilor. Vom avea reguli unitare de aplicare pentru toate agenţiile şi pentru toţi partenerii bancari, pentru că am învăţat din experienţa din 2017. Programul Start-Up Nation este de natură să îi motiveze pe cei care debutează în afaceri. În paralel, pregătim Legea incubatoarelor de afaceri care, în scurt timp, va intra în dezbatere publică”, mai declara Oprea, în partea a doua a lunii octombrie.

De asemenea, la mijlocul lunii octombrie, premierul Viorica Dăncilă a declarat că Executivul va acorda, pentru programul Start-Up Nation, resurse bugetare de două miliarde de lei, care sunt necesare finanţării nerambursabile pentru 10.000 de firme.

Aproximativ 8.000 de proiecte au primit acorduri de finanţare în cadrul programului „Start-Up Nation 2017”, conform datelor prezentate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri Comerţ şi Antreprenoriat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO