Eveniment

Statul face 32 de spitale cu 3,7 mld. euro pana in 2012

14.03.2008, 19:30 18

Ministerul Sanatatii Publice asteapta, in luna aprilie, oferte pentru proiectarea, constructia si dotarea a 32 de spitale, proiectele cu o valoare totala a investitiilor estimata la 13,7 miliarde de lei (circa 3,7 miliarde de euro), inclusiv TVA, urmand sa fie finalizate in anul 2012.
Indicatorii tehnico-economici pentru fiecare proiect in parte au fost aprobati prin hotarare de guvern inca de anul trecut, potrivit datelor ministerului. Investitiile vor fi finantate in principal din fonduri ale Ministerului Sanatatii, de la bugetul de stat si local, imprumuturi bancare si credite externe.
Ministerul vrea sa realizeze patru spitale regionale la Iasi, Targu-Mures, Craiova si Timisoara si 18 spitale judetene, la Alba-Iulia, Arad, Pitesti, Bacau, Oradea, Bistrita, Braila, Brasov, Calarasi, Resita, Giurgiu, Deva, Galati, Turnu-Severin, Piatra-Neamt, Ploiesti, Sibiu si Suceava. In judetul Mures, autoritatea intentioneaza sa construiasca zece unitati, respectiv trei spitale municipale (Reghin, Sighisoara si Tarnaveni), trei spitale orasenesti (Ludus, Sarmasu si Sovata) si patru spitale comunale (Band, Deda, Iernut si Gurghiu).
Termenele limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare, precum si deschiderea acestora au fost programate pentru aprilie.
Contractele, care vor fi atribuite prin licitatie deschisa, urmeaza sa se deruleze in intervalul aprilie 2008 - aprilie 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO