LIVE: VIDEOCONFERINŢA ZF/ BRD, SUD & SUD – VEST: TABLA FINANŢĂRILOR 2021. Un ghid pentru IMM-uri în universul programelor cu fonduri europene şi naţionale
Eveniment

Statistică îngrijorătoare pentru România: Topul judeţelor în funcţie de vârsta populaţiei. Cele trei judeţe în care locuitorii au, în medie, sub 40 de ani

La polul opus, cu cea mai vârstnică populaţie, se află judeţele Caraş- Se­verin, Hunedoara, Vâlcea, Mehedinţi, Vâlcea, Olt, Tele­or­man, Prahova, Buzău şi Brăila, unde vârsta medie a populaţiei este de peste 43 de ani, arată datele Institutului Naţional de Statis­tică. Populaţia României continuă să îm­bătrâ­nească, astfel că vârsta medie a ajuns anul trecut la 41,7 ani la nivel naţional. Spre comparaţie, în anul 2008 vârsta medie a populaţiei din România era de 38,7 ani.

„Îmbătrânirea demografică este un fenomen care caracterizează întreaga pe­rioadă postdecembristă, dar acest fenomen are disparităţi, sunt diferenţe notabile la nivel de judeţe. (...) Ilfov are încă o populaţie destul de tânără, de exemplu, pe când judeţul Teleorman are de două ori mai mulţi vârstnici de 65 de ani şi peste decât tineri”, a spus Silvia Pisică, directorul general al Direţciei Generale de Statistică Socială din cadrul Institutului Naţional de Statistică, în cadrul unui eveniment organizat marţi de instituţie pe tema evoluţiilor demografice. Deşi populaţia României urmează trendul de îmbătrânire ca în alte state europene, vârsta medie a populaţiei este mai mică decât în statele UE, care au înregistrat o vârstă medie de 42,8 ani în 2017, potrivit Eurostat, biroul de statistică al Comisiei Europene.

În topul statelor cu cele mai mari vârste medii ale populaţiei în 2017 se află Germania şi Italia (cu o vârstă medie a populaţiei de 45,9 ani), Portugalia (44,4 ani), Grecia (44,2 ani) şi Bulgaria (43,9 ani). La polul opus sunt Irlanda (cu o vârstă medie a populaţiei de 36,9 ani), Cipru (37,4 ani), Luxemburg (39,4 ani), Slovacia (39,8 ani), Marea Britanie (40 de ani) şi Polonia (40,3 ani). Cu o vârstă medie de 41,7 ani în 2017, România se află pe locul 12 în topul statelor cu cele mai scăzute vârste medii.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.