Eveniment

Starea de alertă, prelungită de azi în România. Deplasarea în afara locuinţei, interzisă după ora 22

Starea de alertă, prelungită de azi în România....

Autor: Cosmin Pirv

14.03.2021, 07:15 26826

Duminică intră în vigoare hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă. Aceasta prevede interzicerea deplsaării în afara locuinţei între orele 22.00 şi 5.00.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, propunerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. Noua hotărâre de Guvern intră în vigoare în 14 martie.

Potrivit HG, se modifică intervalul orar în care este restricţionată deplasarea în afara locuinţei, urmând ca interdicţia să fie valabilă între orele 22.00 şi 05.00.

„Aceasta este, din punctul meu de vedere, cea mai importantă măsură”, a spus, la finalul şedinţei de Guvern de miercuri, premierul Florin Cîţu.

Până acum, interdicţia de deplasare în afara locuinţei este valabilă între orele 23.00 şi 05.00.

Totodată, prin HG se limitează gradul de ocupare a spaţiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pentru spaţiile de cazare dispuse în următoarele localităţi/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă: Azuga, Buşteni şi Sinaia din judeţul Prahova; dar şi în Băile Tuşnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi din judeţul Harghita; Borşa şi Cavnic din judeţul Maramureş; Poiana Braşov, Predeal şi Bran din judeţul Braşov; Sovata din judeţul Mureş; Vatra Dornei din judeţul Suceava; Voineasa din judeţul Vâlcea; Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din judeţul Caraş Severin; Arieşeni din judeţul Alba; Durău din judeţul Neamţ; Novaci-Rânca din judeţul Gorj; Păltiniş din judeţul Sibiu; Stâna de Vale din judeţul Bihor; Straja din judeţul Hunedoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO