Eveniment

Starea de alertă, modificată şi de deputaţi. Care sunt noile prevederi: amenzile pentru încălcarea interdicţiilor în timpul stării de alertă să nu fie mai mari de 2.500 de lei.

Starea de alertă, modificată şi de deputaţi. Care...

Autor: Alina Eftimie

13.05.2020, 14:05 5859

Deputaţii au votat, miercuri, în Comisia Juridică, un amendament, prin care starea de alertă să intre în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial şi nu după trei zile, ceea ce intră în constradicţie cu prevederile Constituţiei. Discuţiile sunt în desfăşurare în Comisie.

Până la această oră, au fost adoptate în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor mai multe amendamente printre care şi unul depus de deputatul PNL, Florin Roman, care prevede ca legea să intre în vigoare de la publicarea în Monitorul Oficial, nu în 3 zile de la promulgare, aşa cum prevede Constituţia.

„La articolul 64, după alin.(2) se introduce un nou alineat cu cuprinsul: (3) Legea intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, partea I”, se arată în amendamentul deputatului Florin Roman.

Acesta este, practic, în contradicţie cu Constituţia României.

De asemenea deputaţii jurişti au mai decis ca amenzile pentru încălcarea interdicţiilor impuse de autorităţi în timpul stării de alertă să nu fie mai mari de 2.500 de lei.

Discuţiile sunt încă în desfăşurare la ora transmiterii ştirii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO