Eveniment

Stare de urgenţă în Italia după explozia de la Baumgarten, de lângă Viena

Stare de urgenţă în Italia după explozia de la...

Autor: Anca Olteanu, Mediafax

12.12.2017, 16:16 904

Italia va declara stare de urgenţă pentru stocurile de energie, după explozia unui nod de distribuţie a gazelor de la Baumgarten, de lângă Viena, a declarat, marţi, ministrul Industriei, Carlo Calenda, citat de Reuters. 

Calenda a susţinut că incidentul din Austria a evidenţiat faptul că Italia are „o problemă serioasă în ceea ce priveşte aprovizionarea” şi a evidenţiat faptul că este nevoie să se dezvolte Conducta Transadriatică (Trans Adrian Pipeline - TAP). Proiectul, care va oferi Italiei o nouă rută de aprovizionare, a fost amânat din cauza protestelor.

„Dacă am fi avut TAP nu ar fi trebuit să declarăm stare de urgenţă”, a mai spus Calenda.

Divizia care se ocupă de exportul gazelor naturale de la Gazprom a transmis că lucrează la redirecţionarea fluxului de gaze, după explozia unui nod de distribuţie a gazelor naturale de la Baumgarten, de lângă Viena, care a avut loc marţi dimineaţa, în jurul orei locale 8.45 (9.45, ora României). În urma exploziei a izbucnit şi un incendiu.

Explozia s-a soldat cu decesul unei persoane şi rănirea altor 18 persoane, informează site-ul postului Deutsche Welle.

Aflat în apropiere de frontiera cu Slovacia, terminalul de Baumgarten este cel mai important nod de distribuţie a gazului natural importat din Rusia, Norvegia şi alte state, pe aici trecând aproximativ 40 de miliarde de metri cubici de gaz natural pe an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO