Eveniment

Stare de alertă în trei localităţi izolate din judeţul Buzău

 Stare de alertă în trei localităţi izolate din judeţul Buzău

Autor: Corespondenti@Mediafax

14.02.2012, 10:07 183

Autorităţile au instituit stare de alertă, marţi dimineaţă, în localităţile buzoiene Bisoca, Puieşti şi Râmnicelu, grav afectate de ninsori şi viscol, unde toate căile de acces sunt blocate de nămeţi care ating câţiva metri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În cele trei localităţi starea de alertă este valabilă până joi.

Potrivit prefectului judeţului Buzău, Paul Beganu, cererea autorităţilor locale a venit încă de luni, a fost analizată, ulterior fiind eliberat ordinul de instituire a stării de alertă până în 16 februarie.

Conform sursei citate, în acest interval primarii vor putea dispune o serie de măsuri precum mobilizarea oamenilor pentru deszăpezire. Practic, fiecare dintre cele trei localităţi va pune în practică în acest interval planul de măsuri specific fiecărei localităţi în parte, pentru astfel de situaţii.

Primarul localităţii Râmnicelu, Stanciu Dumitru, a declarat marţi pentru MEDIAFAX că a făcut apel la cei de la asociaţiile agricole să pună la dispoziţie tractoarele cu care să fie cărată zăpada în afara localităţii. De asemenea, după ce îşi vor curăţa gopodăriile de zăpadă, toţi oamenii vor fi convocaţi pentru a ajuta la deszăpezirea comunei.

Marţi dimineaţă, în judeţul Buzău au fost redeschise DN 1 B Buzău-Ploieşti pentru maşinile sub 3, 5 tone. De asemenea, a fost deschis pentru toate tipurile de autovevehicule DN 2 (E 85), de la Urziceni-Buzău până la limita cu judeţul Vrancea.

În continuare rămân închise însă 21 de drumuri judeţene.

Marţi, potrivit prefectului de Buzău, Paul Beganu, 600 de militari, jandarmi şi pompieri vor merge către zonele izolate pentru a-i ajuta pe oamenii care au casele sub nămeţi. Astfel, militarii vor merge în localităţile Scutelnici, Glodeanu Siliştea, Boldu, Balta Albă, Smeeni şi Puieşti. Vor încerca, de asemenea, să ajungă la Amaru, Movila Banului, Buda şi Valea Salciei.

În judeţul Buzău, 11 localităţi sunt în continuare nealimentate cu energie electrică, unele de aproape două săptămâni, angajaţii de la Electrica neputând ajunge în aceste zone din cauza drumurilor impracticabile. Luni, un utilaj de intervenţie aparţinând Electrica a rămas înzăpezit la Poşta Câlnău, iar un altul a derapat pe DN 1 B, la un kilometru de Popasul Merei. Luni, s-a încercat repunerea pe carosabil a utilajului de mare tonaj, însă nu s-a reuşit, astfel că marţi cei de la Electrica, ajutaţi de drumari, vor încerca din nou să aducă maşina pe şosea astfel încît să poată pleca la noi intervenţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO