Eveniment

Ce spune preşedintele Iohannis de 1 Decembrie: În acest an, în care românii au avut de suportat consecinţele pandemiei şi măsurile restrictive menite să diminueze efectele acesteia, când am fost nevoiţi, cu toţii, să renunţăm la o viaţă normală pentru a ne proteja sănătatea, foarte mulţi români curajoşi s-au aflat în prima linie

Ce spune preşedintele Iohannis de 1 Decembrie: În acest...

Autor: Petru Mazilu

01.12.2020, 11:46 409

Preşedintele Klaus Iohannis le-a mulţumit cadrelor medicale pentru sacrificiul făcut în timpul epidemiei de Covid 19. Mesajul a fost transmis în timpul discursului ţinut de şeful statului la ceremonia de la Arcul de Triumf dedicată Zilei Naţionale.  

Preşedintele Klaus Iohannis s-a adresat cadrelor medicale şi tuturor celor implicaţi în lupta cu virusul SARS CoV-2 în timpul ceremoniei de Ziua Naţională a României. Şeful statului le-a transmis acestora mulţumiri în numele statului român.

„Eroii patrioţi despre care am vorbit au demni urmaşi în prezent. Despre ei vreau să vă vorbesc şi lor vreau să le dedicăm această zi. În acest an, în care românii au avut de suportat consecinţele pandemiei şi măsurile restrictive menite să diminueze efectele acesteia, când am fost nevoiţi, cu toţii, să renunţăm la o viaţă normală pentru a ne proteja sănătatea, foarte mulţi români curajoşi s-au aflat în prima linie, luptându-se cu virusul şi boala, pentru viaţa şi sănătatea semenilor noştri.Gândurile noastre se îndreaptă către eroii acestui an, personalul medical şi toţi cei care se sacrifică pentru a opri răspândirea virusului, dar şi către victimele acestui virus ucigaş şi familiile lor. Transmit, în numele Statului Român, toată aprecierea, respectul şi gratitudinea faţă de cei care îmbracă uniforma medicală şi militară”, a spus preşedintele Klaus Iohannis în faţa Arcului de Triumf.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai spus că generaţiile viitoare îşi vor aminti de omenia şi sacrificiul cadrelor medicale.

„Fiecare epocă are momentul său culminant! Fiecare generaţie are eroii săi! Sunt convins că, în viitor, cei care astăzi sunt copii îşi vor aminti de acest efort naţional, aşa cum noi îi evocăm azi pe cei care au făcut Unirea sau au ieşit în stradă în decembrie 1989. Peste ani, vom putea fi mândri de modul în care românii au răspuns acestei provocări. Generaţiile viitoare îşi vor aminti de omenia voastră, de curajul demonstrat, de imensele voastre sacrificii. Şi ceea ce vă va face demni de respect nu va fi doar contribuţia nobilă adusă cauzei umanitare, ci şi valorile şi idealurile noastre comune şi faptul că suntem dispuşi să luptăm pentru ele, la fel cum au făcut-o străbunicii noştri acum mai bine de un secol”, a mai spus preşedintele Iohannis.

Ceremoniile de Ziua Naţională a României au fost organizate în cadru restrâns şi fără public. La Arcul de Triumf au fost doar oficialităţi, în frunte cu preşedintele României, Klaus Iohannis, membri ai Guvernului şi peste o sută de militari. Ceremoniile au ţinut în jur de 30 de minute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO