Eveniment

Spitalul Militar din Capitală, prima unitate din ţară care intră preventiv în carantină din cauza coronavirusului

Spitalul Militar din Capitală, prima unitate din ţară...

Autor: Eugenia Foarfecă

26.02.2020, 12:43 3838

Spitalul Militar „Dr. Carol Davila” este prima unitate din ţară care intră, de miercuri, preventiv, în carantină din caza coronavirusului, după ce conducerea unităţii sanitare a interzis accesul vizitatorilor pe secţiile spitalului, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficialii unităţii medicale.

Rudele pacienţilor internaţi în Spitalul Militar au la dispoziţie un număr de telefon şi un interval orar în care pot suna să ceară informaţii despre starea acestora

„Practic, trebuie să se respecte orele de vizită, s-a limitat numărul de vzitatori, adică trebuie să vină în spital persoanele care îi însoţesc pe cei cu dizabilităţi, pe cei care nu se pot deplasa singuri. Pacienţii la momentul internării cu avizul dumnealor se transmite numărul de identificare al fiecăruia către aparţinători,acest număr poate să fie ulterior de aparţinători printr-un apel telefonic pe secţie într-un orar stabilit în care se pot cere informaţii legate de evoluţia medicală a pacientului”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Valeriu Gheorghiţă, medic primar în cadrul Spitalului Militar.

Cei din conducerea spitalului spun că măsurile sunt limitative şi că se aplică şi în contextul gripei sezoniere, având în vedere că zilnic ajung la unitatea sanitară foarte mulţi pacienţi cu simptomatologie de gripă.

Nu se ştie însă deocamdată când anume va fi ridicată interdicţia aparţinătorilor de a intra pe secţiile spitalelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO