Eveniment

Spitalul Judeţean din Deva iese din carantină şi îşi deschide porţile pentru pacienţii cu COVID-19

Spitalul Judeţean din Deva iese din carantină şi îşi...

Autor: Luiza Paraschivu, Cosmin Pirv

13.04.2020, 13:22 447

Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva a ieşit, luni, din carantină. Potrivit autorităţilor din Hunedoara, de acum, aici vor ajunge toţi pacienţii diagnosticaţi sau suspecţi de infecţie cu noul coronavirus.

De mai bine de două săptămâni, în SJU Deva, considerat focar de infecţie cu noul coronavirus, nu s-a putut intra sau ieşi. Luni, restricţiile au fost ridicate, iar începând de acum, bolnavii din judeţ, diagnosticaţi sau suspecţi de infecţie cu COVID-19, vor putea fi internaţi şi trataţi aici.

„Începând de astăzi (luni-n.r.), SJU Deva a ieşit din carantină şi urmează ca atât pacienţii depistat pozitiv, cât şi cei suspecţi de COVID-19 să fie internaţi şi trataţi aici, la Deva. Odată cu ieşirea din carantină a SJU Deva, se vor degreva celelalte spitale de tip suport din judeţ, unde în prezent sunt internaţi pacienţi depistaţi pozitiv. La această oră, sunt internaţi aproximativ o sută de pacienţi confirmaţi pozitiv, iar până la această dată 15 pacienţi au fost vindecaţi şi externaţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva. (...) Tot astăzi (luni-n.r.), la solicitarea managerului militar, activitatea de dezinfecţie continuă. Va fi dezinfectată o suprafaţă de 80 mii metri pătraţi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Lucian Morogan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Hunedoara.

Potrivit acestuia, cadrele medicale care au lucrat în SJU Deva în ultimele 14 zile au fost cazate în hoteluri din oraş. De luni, alte 250 de cadre medicale se vor întoarce la lucru în spital.

„Au fost cazate în unităţi hoteliere din municipiul Deva cadrele medicale care au ieşit din carantină. 69 de persoane au solicitat cazare în regim hotelier şi vor sta în izolare timp de 14 zile. Pe de altă parte, începând de astăzi (luni-n.r.), aproape 250 de cadre medicale vor veni la lucru în spital pentru tratarea pacienţilor şi au optat pentru cazare în regim hotelier pentru perioada următoare”, a mai spus Lucian Morogan.

În judeţul Hunedoara, 303 persoane au fost confirmate, până acum, cu COVID-19.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO