Eveniment

Spedition UMB: Şi dacă aveam 4.000 de utilaje de deszăpezire pe judeţ, nu puteam face faţă ninsorii. Este infernal

Spedition UMB: Şi dacă aveam 4.000 de utilaje de deszăpezire pe judeţ, nu puteam face faţă ninsorii. Este infernal

Foto: Ovidiu Popa

Autor: Andreea Mioara Neferu

13.02.2012, 16:09 833

Constructorul băcăuan Spedition UMB, controlat de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, susţine că în prezent are mobilizate peste 500 de utilaje de deszăpezire în estul ţării, una dintre cele mai grav regiuni afectate de viscol. Cu toate acestea, eforturile de deszăpezire nu sunt încă vizibile pentru că ninsoarea continuă şi viscolul refac nămeţii.

Drumuri închise luni în România

"Momentan nu putem face nimic, unde a fost deszăpezit, se înzăpezeşte la loc, iar în judeţe precum Vrancea şi Galaţi situaţia e destul de gravă. Este groaznic, infernal. În prezent avem 512 utilaje pe toată regionala Iaşi, deşi contractul era de 430. Lucrăm zi şi noapte, însă, spre exemplu, şi dacă ar exista 4.000 de utilaje numai în judeţul Vrancea şi tot nu ar putea rezolva situaţia: tot ce se face nu are niciun efect până nu se opreşte ninsoarea", au spus reprezentanţi ai companiei băcăuane Spedition UMB.

Compania susţine că a pus la dispoziţia CNADNR circa 80 de utilaje de deszăpezire în plus faţă de cele din contracte, fără a cere însă bani pentru închirierea lor.

"Noi am pus 80 de utilaje în plus la dispoziţia CNADNR, nu am cerut niciun bani în plus. Ţinem deschisă câte o cale pe drum (la DN 2, spre exemplu - n.red.), pentru a putea ajunge Pompierii, Salvarea, însă pentru celelalte maşini, traficul este închis. Faptul că drumurile cu probleme au fost închise a fost cel mai bun lucru", potrivit reprezentanţilor Spedition UMB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO