Eveniment

Spaniolii au început să vină, dar deocamdată nu fac consumaţie

Spaniolii au inceput sa vina, dar deocamdata nu fac consumatie!

Foto: Silviu Matei

Autor: Corina Mirea

08.05.2012, 17:43 1934

Printre zgomote de picamăre şi clădiri în construcţie, administratorii de localuri din Centrul vechi al Capitalei fac ultimele pregătiri înainte de sosirea celor 20.000 de suporteri spanioli la finala Ligii Europa dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, ce va avea loc mâine.

Grupuri de susţinători ai celor două echipe au început să ajungă la Bucureşti încă de ieri, dar patronii barurilor şi teraselor din zona Universităţii spun că profitul va intra în buzunarele lor abia în ziua finalei, când se aşteaptă la un val mai mare de clienţi decât întrâo zi de lucru obişnuită.

"Au început să vină, dar deocamdată nu fac consumaţie. Noi suntem pregătiţi tot timpul anului, dar ne aşteptăm ca ziua de mâine să ne aducă mai mulţi clienţi ca de obicei. De aceea am decis suplimentarea cantităţii de bere pentru ziua de mâine.", a afirmat patronul localului St. Patrick de pe strada Smârdan. El spune totuşi că atenţia acordată finalei este "exagerată" şi că un "astfel de meci între două echipe ca Manchester United şi Manchester City ar fi fost mult mai profitabil, poate chiar la nivelul serilor în care englezii vin şi petrec aici".

Steagurile spaniole, meniurile "speciale" şi cantităţile de bere dublate din depozite sunt elementele pe care mizează în aceste zile administratorii teraselor din Centrul vechi al Capitalei.

"Ne aşteptăm să funcţionăm la capacitate maximă. Am suplimentat cantitatea de bere până la 4.000 de doze şi am pregătit meniuri speciale în limba spaniolă, care includ mâncare cu specific hispanic", spune o barmanţă a terasei Gin Factory de pe Lipscani, care va fi nevoită să vină mâine la serviciu mai devreme cu două ore.

Lucrurile nu stau altfel nici la Curtea Berarilor de pe strada Şelari. Barmanul şi ospătarul care vor întâmpina suporterii spanioli au program prelungit. Într-o zi obişuintă de miercuri, aceştia începeau programul la ora 12.00. De mâine, la ora 9.00 ei vor servi primi clienţi cu preparate româneşti şi multă bere.

"Am dublat şi noi cantitatea de bere pentru zilele astea. Nu cred că vor face consumaţie la fel ca englezii, dar ne aşteptăm să compensăm prin meniurile pe care le-am pregătit. Din ce am văzut ieri şi astăzi, sunt deschişi la preparatele specifice nouă, iar micii se numără printre preferinţele lor", adaugă ospătăriţa localului.

În ultimele două zile, străzile din centrul Bucureştiului au început să "respire aer spaniol". Fără a da prea multe de înţeles din amenajarea localurilor din zonă pentru finala Ligii Europene, managerii acestora s-au axat mai mult pe varietatea meniurilor şi cantitatea de băutură pusă la dispoziţia clienţilor hispanici.

Mâine, începând cu orele 21.45, se aşteaptă ca Finala Ligii Europa dintre Atletico Madric şi Athletic Bilbao să strângă pe Arena Naţională în jur de 55.000 de suporteri români şi spanioli.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO