Eveniment

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: 1,8 milioane de elevi vor începe şcoala fizic de luni. Şcolile vor putea începe cursurile fizic dacă rata de vaccinare a personalului este de peste 60%

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: 1,8 milioane de...

Autor: Ramona Cornea

05.11.2021, 10:39 1728

​Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, afirmă că 1,8 milioane de elevi dintre cei peste 2,9 milioane din sistemul preuniversitar din România vor începe şcoala fizic luni. Rata de vaccinare a personalului din şcoli este criteriul decisiv în ceea ce priveşte organizarea cursurilor în format fizic.

”1,8 milioane de elevi vor începe şcoala fizic, este o cifră estimativă, dintre cei peste 2,9 milioane de elevi şi preşcolari. Şcolile care au o rată de vaccinare sub 60% vor începe şcoala în sistem online”, a declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul unei conferinţe de presă.

Rata de vaccinare de peste 60%, conform raportărilor de la finalul săptămânii trecute, există în 54% dintre  şcolile şi grădiniţele din România, învăţământ de stat şi învăţământ privat, a mai spus Cîmpeanu.

”Acest prag va fi actualizat de acum încolo săptămânal, ziua de vineri fiind considerat o zi de referinţă. În momentul în care va depăşi 60 la sută, acea şcoală sau grădiniţă poate trece la învăţământ cu prezenţă fizică.

Începând de astăzi, rata de vaccinare la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ va fi afişată pe site-ul fiecărui ISJ/ISMB.  Există doar 12 judeţe în care la nivel judeţean media este sub 60, mai spune ministrul.

”În Bucureşti, 69% dintre şcoli aveau o rata de vaccinare peste 60%. Datele vor fi actualizate astăzi, şedinţele consiliilor de administraţie vor urma şi sunt convins că în această săptămână s-au adăugat suficient de mulţi colegi vaccinaţi astfel încât în Bucureşti să fie o rata de peste 70 la sută de vaccinare. Erau 441 de şcoli şi grădiniţe publice şi private care vineri avea o rata de vaccinare mai mare de 60%.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO