Eveniment

Sondaj Atu Tech: Peste 65% dintre români sunt de acord cu măsurarea temperaturii corporale în şcoli şi spitale

Sondaj Atu Tech: Peste 65% dintre români sunt de acord...

Autor: Andreea Tobias

01.10.2020, 10:37 31

Peste 65% dintre români sunt de acord cu măsurarea temperaturii corporale la intrarea în magazine, instituţii publice, unităţi de învăţământ, clădiri de birouri, fabrici, spitale, şcoli etc., potrivit unui sondaj online comandat de Atu Tech.

Sondajul a fost realizat în perioada 02 – 10 iulie, în mediul online, pe un eşantion reprezentativ de 1.711 respondenţi şi are o marjă de eroare de +/- 2%.

Peste 10% dintre respondenţi nu şi-au format încă o părere despre oportunitatea măsurării temperaturii corporale.

În accepţiune generală, determinarea temperaturii înainte de accesul în spaţii publice închise ar putea limita răspândirea infecţiei cu noul coronavirus prin identificarea persoanelor cu febră şi posibil infectate. În prezent, temperatura corpului este singurul semn care poate fi verificat extern şi uşor – un factor extrem de important, având în vedere dificultăţile de testare rapidă şi masivă a populaţiei.
În ultimele 6 luni, piaţa locală de dispozitive de termoscanare s-a diversificat, fiind comercializate acum mai multe tipuri de echipamente, potrivite atât pentru companii mari, care monitorizează sute de angajaţi, cât şi pentru unităţi hoteliere, spaţii comerciale sau companii mai mici, unde fluxul de persoane nu este mai mare de 10.

În acest an, Atu Tech a înregistrat vânzări de câteva mii de astfel de dispozitive, cu o valoare de aproximativ 350.000 euro, în condiţiile în care majoritate acestor tipuri de produse sunt noi în portofoliul companiei. Până de curând, vânzările de camere termale sau cu termoviziune aveau o cu totul altă aplicabilitate şi se utilizau în unităţi mari de producţie, dar şi la frontiere pentru identificarea persoanelor care treceau graniţa fraudulos.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO