Eveniment

Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă: Afirmaţiile conform cărora doar în România se aplică contenţionarea sunt mincinoase

Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă:...

Autor: Petru Mazilu

13.03.2021, 10:53 92

Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI) ia atitudine în cazul secţiei ATI COVID Sibiu şi susţine că afirmaţiile conform cărora numai în România se aplică proceduri de contenţionare sunt mincinoase. 

Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI) susţine că afirmaţiile conform cărora numai în România se aplică proceduri de contenţionare sunt mincinoase fiind făcute fie cu bună ştiinţă, fie cu deplină ignoranţă.

„Contenţionarea (limitarea mobilităţii) pacientului, mecanică (prin legare) şi/sau medicamentoasă (sedare) sunt procedee recunoscute, recomandate şi legiferate atât la nivel internaţional cât şi în România, iar statisticile arată că între 50% şi 90% dintre pacienţi sunt imobilizaţi prin cel puţin una dintre metode în cursul sejurului la terapie intensivă. Afirmaţiile conform cărora numai în România se aplică proceduri de contenţionare sunt mincinoase, fiind făcute fie cu bună ştiinţă, fie cu deplină ignoranţă”, scrie în comunicatul de presă al SRATI.

În comunicatul de presă se vorbeşte despre cadrele medicale de la Secţia ATI-COVID Sibiu acuzate de un fost angajat de crimă.

„A fost suficient ca o persoană cu instrucţie, experienţă medicală şi credibilitate foarte limitate să lanseze nişte acuzaţii grave dar nemaiauzite, puţin plauzibile, total neverificate, pentru ca multe canale mass-media să le preia şi să se lanseze într-o campanie virulentă de acuzaţii la adresa colegilor de la ATI Sibiu şi a medicilor din România în general. (…) Considerăm însă inacceptabilă judecarea şi execuţia publică, cu cruzime şi vulgaritate, a unor oameni, exclusiv pe baza unor alegaţii şi fără a aştepta stabilirea adevărului”, mai scrie în comunicatul de presă.

Semnatarii documentului solicită intervenţia instituţiilor statului.

„Categorisirea unor persoane sau grupuri de persoane ca fiind sigur vinovate de fapte abominabile, de asociere în scop criminal, precum şi instigarea populaţiei impotriva unui grup profesional, ameninţările cu expulzarea sau chiar cu moartea a unor colegi sunt metode josnice de intimidare şi culpabilizare la care instituţiile statului nu pot rămâne insensibile”, precizează SRATI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO