Eveniment

Société Générale, UniCredit şi CaixaBank sindicalizează 50 mil. euro pentru Peştera şi Cernavodă

Société Générale, UniCredit şi CaixaBank sindicalizează 50 mil. euro pentru Peştera şi Cernavodă

Autor: Ovidiu Tempea

05.08.2011, 00:00 995

Société Générale, UniCredit şi CaixaBank au sindicalizat unîmprumut de 50 de milioane de euro pentru finanţarea parcuriloreoliene Peştera şi Cernavodă, dezvoltate de compania portugheză EDPRenovaveis, cu fonduri de la BERD şi IFC.

Société Générale asigură rolul de coordonator al tranzacţiei deacoperire a riscului de dobândă, în timp ce grupul UniCredit, prinintermediul subsidiarelor sale, asigură rolurile de agent degaranţii şi de bancă prin conturile căreia se va intermediatranzacţia. Cele două parcuri vor avea o capacitate totală de 228MW, reprezentând circa 40% din producţia de energie eoliană dinRomânia.

Construcţia parcului eolian de la Peştera a fost finalizată înoctombrie 2010. EDP Renováveis are activităţi în şase stateeuropene, respectiv România, Portugalia, Spania, Franţa, Belgia şiPolonia, în SUA şi Brazilia, fiind considerat numărul trei în lumela producţia de energie eoliană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO