Eveniment

Situaţie îngrijorătoare la Galaţi: Secţia de Terapie Intensivă pentru bolnavii de COVID-19 de la Spitalul Judeţean este plină

Situaţie îngrijorătoare la Galaţi: Secţia de Terapie...

Autor: Petru Mazilu

21.10.2020, 10:49 120

Secţia de Terapie Intensivă dedicată bolnavilor de Covid-19 de la Spitalul Judeţean din Galaţi este plină. Cele 14 paturi sunt ocupate de pacienţi în stare gravă, iar conducerea spitalului caută soluţii pentru a găsi noi spaţii. În alte spitale gălăţene mai sunt foarte puţine locuri pentru pacienţi.

Secţia de Terapie Intensivă pentru bolnavii de Covid-19 de la Spitalul Judeţean din Galaţi este plină. Toate paturi sunt ocupate de pacienţi, iar medicii încearcă să găsească soluţii ca să suplimenteze locurile. De asemenea, specialiştii ar putea decide să transfere pacienţi în alte judeţe.

La Galaţi şi paturile bolnavilor de Covid-19 cu forme medii şi uşoare sunt ocupate aproape în totalitate. Este vorba despre locurile de la Spitalul TBC şi de la Spitalul de Boli Infecţioase.

În judeţul Galaţi numărul cazurilor de infectare cu virusul SARS CoV-2 este în creştere. În ultimele 24 de ore, în judeţ au fost raportate 60 de persoane infectate. În această săptămână au fost aproape 200 de persoane infectate. De la debutul epidemiei, 5.471 de gălăţeni s-au infectat, iar 191 au murit.

Potrivit statisticii, oraşul Galaţi a depăşit pragul de alertă stabilit de autorităţile centrale. În oraş sunt două persoane la mia de locuitori infectate cu virusul SARS CoV-2 ceea ce impune o serie de restricţii, conform legii. Probleme mai sunt în localităţile gălăţene Cuca, Iveşti, Vârlezi, Braniştea, Vânători şi Şendreni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO