Eveniment

Situaţia se înrăutăţeşte: Rata de infectare în Bucureşti a ajuns la 4,95 la mie

Situaţia se înrăutăţeşte: Rata de infectare în...

Autor: Andreea Tobias

27.09.2021, 11:47 58

Rata de infectare a urcat luni până la 4,95 la mie, în Capitală. Bucureştiul a intrat în scenariul roşu în noaptea de vineri spre sâmbătă, când incidenţa ajunsese deja la 4,1.

În localităţile în care incidenţa este între 3 şi 6 la mie se intră în restaurante şi cafenele cu certificatul COVID. Aceeaşi regulă se aplică pentru nunţi, botezuri, mese festive, cinematografe, spectacole şi concerte.

Carantina de noapte se aplică de la 6 la mie doar în weekend şi certificatul COVID devine obligatoriu doar după vârsta de 12 ani.

Duminică, timp de aproape o oră, subprefectul Antonela Ghiţă, care are acum atribuţii de prefect, nu a reuşit să explice concret situaţia măştilor de protecţie pe grupul de presă, deşi jurnaliştii i-au cerut acest lucru în mod insistent, dat fiind faptul că este o situaţie care afectează foarte mulţi bucureşteni.

Fostul prefect al Capitalei a explicat, la Aleph News, că decizia de duminică a CMBSU legată de obligativitatea purtării măştii este deja prezentă în ordinul comun al MAI şi MS.

„Ea a fost aplicabilă pe toată perioada şi încă este aplicabilă. Sensul acelei prevederi este că se instituie obligativitatea purtării măştii în târguri, pieţe, staţii de mijloace transport în comun şi dacă Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă consideră necesar. Atunci ar putea să instituie obligativitatea şi în alte spaţii cu potenţial de aglomerare cum a făcut-o în momentul în care au început şcolile. Şi atunci a fost instituită. Şi astăzi este în vigoare purtarea măştii de protecţie pe o rază de 50 de metri în jurul şcolilor”, a spus Alin Stoica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO