Caută doar în titlu
Eveniment

Situaţia şcolilor la zi. Zeci de unităţi de învăţământ au trecut în scenariul roşu de la începerea noului an şcolar

♦ Ieri, numărul şcolilor din scenariul roşu, cel în care cursurile se ţin online, era cu 39 mai mare faţă de începutul anului şcolar ♦ Cel al şcolilor din scenariul galben a scăzut cu 509, iar cel al şcolilor din scenariul verde a crescut cu 525.

Copiii din 12.948 de şcoli învaţă în scenariul verde, cel care presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, 4.406 de şcoli învaţă în scenariul galben, cel  care presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a şi revenirea parţială, prin rotaţie, a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, iar cei din 302 şcoli învaţă în scenariul roşu, cel în care cursurile se ţin doar în mediul online.

Comparativ cu începutul anului şcolar de pe 14 septembrie, numărul şcolilor din scenariul roşu a crescut cu 39, cel al şcolilor din scenariul galben a scăzut cu 509, iar cel al şcolilor din scenariul verde a crescut cu 525.

Datele de la Ministerul Educaţiei sunt transmise de inspectoratele şcolare judeţene şi le includ şi pe cele transmise de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Scenariul verde implică participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară, scenariul galben presu­pune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învă­ţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una sau două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, iar în scenariul roşu toţi elevii participă doar la cursurile din mediul online.

Pauzele dintre ore la şcolile în care cursurile se vor desfăşura după primele două scenarii, cel verde şi cel galben, vor fi de cinci minute numai pentru schimbarea claselor de către cadrele didactice, iar orele vor fi de 55 de minute, conform unui ghid pentru învăţământul gimnazial şi liceal elaborat de Ministerul Educaţiei.

Aproape 3 milioane de şcolari şi preşcolari au început cursurile noului an şcolar pe 14  septembrie, conform datelor de la INS. România avea în anul şcolar 2019/2020 un număr de 6.166 unităţi şcolare din învăţământul primar şi gimnazial conectate la internet şi 1.444 de licee, arată datele publicate de INS.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.