Eveniment

Situaţia apei din Bucureşti: Apa Nova şi Apele Române îşi pasează problema în scandalul poluării Argeşului cu amoniu

Situaţia apei din Bucureşti: Apa Nova şi Apele Române...

Autor: Răzvan Botea

01.02.2019, 00:03 639

♦ Apa Nova, compania care asigură apa curentă în Bucureşti, dă vina pe Apele Române, care supraveghează apele de suprafaţă, pentru că nu ar fi comunicat public poluarea cu amoniu de pe Argeş, râu care alimentează Bucureştiul ♦ Însă Apa Nova a păstrat, jumătate de zi, tăcerea asupra faptului că a folosit clor în exces pentru a combate această poluare, fapt ce a creat panică în Bucureşti.

Poluarea cu amoniu de pe Argeş s-a pe­tre­cut încă de pe 28 ianuarie. Dacă e să cre­dem ce spune Apa Nova, compania ar fi infor­mat Apele Române despre această po­luare, după ce a depistat o concentraţie mare de amoniu la staţiile sale de tratare. Apele Române nu au transmis cine este poluatorul.

Pe 30 ianuarie dimineaţa, în apa de la robinetul bucureştenilor s-a simţit un miros ascuţit de clor, iar lumea a cerut explicaţii de la Apa Nova. Abia la ora 15.00 Apa Nova a comunicat public că a tratat apa cu o cantitate mai mare de clor, spunând însă că nivelul clorului în apă nu depăşeşte nivelul legal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO