Eveniment

Site-ul Ministerului Apărării, atacat de hackeri, Pentru a rezolva problema, reprezentanţii instituţiei au dispus deconectarea de la reţea

Site-ul Ministerului Apărării, atacat de hackeri,...

Autor: Mihaela Gidei

03.07.2019, 11:37 277

Site-ul oficial al Ministerului Apărării a fost atacat de hackeri şi, pentru a rezolva problema, reprezentanţii instituţiei au dispus deconectarea de la reţea, au precizat pentru MEDIAFAX, surse din Minister.

Aceleaşi surse au mai precizat că informaţiile nu sunt în pericol, iar pentru a fi remediată situaţia, cei din cadrul comandamentului atacurilor cibernetice din cadrul MApN lucrează cu specialiştii de la CERT RO.

Ministrul Apărării a spus că încă nu au informaţii privind autorii atacului.

„Este un atac în această zi. Este vorba despre site-ul ministerului. La noi reţelele sunt specializate. Partea publică este fără informaţii clasificate, vă daţi seama. nu există pagube, nu avem probleme. Cred că deja site-ul e funcţional.
La acest moment, nu, dar în scurt timp o să am informaţii despre cei care au făcut acest lucru. O să încercăm să aflăm cine a stat în spatele acestor atacuri”, a declarat ministrul Apărării, Gabriel Leş.

Surse din Ministerul Apărării, au precizat, pentru MEDIAFAX, că site-ul oficial al instituţiei a fost atacat de hackeri. Pentru a fi remediată situaţia, s-a dispus conectarea de la reţea, însă sunt efectuate în continuare verificări.

Atunci când este accesată pagina, mesajul afişat este: „Acest site nu poate fi accesat” şi se mai precizează că adresa de IP nu poate fi identificată.

Acesta nu este un caz izolat. În urmă cu câteva săptămâni, sistemele informatice ale mai multor spitale din ţară au fost afectate de atacuri cibernetice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO