Eveniment

Site-ul Consiliului Judeţean Cluj a fost victima unui atac cibernetic. Specialiştii instituţiei acţionează pentru recuperarea datelor

Site-ul Consiliului Judeţean Cluj a fost victima unui...

Autor: Mediafax

06.05.2021, 17:02 122

Site-ul Consiliului Judeţean (CJ) Cluj a fost joi victima unui atac cibernetic. Specialiştii instituţiei acţionează pentru recuperarea datelor şi au decis mutarea site-ului pe un alt server, mai sigur.

Potrivit unui comunicat al CJ Cluj, a fost atacat serverul care găzduieşte site-ul Consiliului Judeţean.

„Specialiştii instituţiei au identificat vulnerabilitatea şi au acţionat în vederea remedierii situaţiei. În momentul de faţă se desfăşoară procesul de recuperare a datelor, existând o copie de rezervă a site-ului. Acesta a redevenit, de altfel, funcţional, în prezent intervenindu-se pentru optimizarea funcţionării”, au transmis reprezentanţii instituţiei.

Conform acestora, toate datele postate pe site-ul Consiliului Judeţean Cluj au un caracter public, nepunându-se în niciun fel problema punerii în pericol a unor date cu caracter personal.

CJ Cluj a anunţat că de joi site-ul va fi găzduit pe un alt server, cu condiţii de siguranţă net superioare.

Reprezentanţii instituţiei susţin că, fiind vorba despre o infracţiune, vor fi sesizate instituţiile abilitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO