Eveniment

Sistemul sanitar, o prioritate doar în declaraţii. Proiectul de buget prevede o scădere de 23% la Ministerul Sănătăţii şi adânceşte şi mai mult diferenţa faţă de media europeană de finanţare. Doar 11,4 mld. lei vor intra în bugetul Ministerului Sănătăţii în 2020

Sistemul sanitar, o prioritate doar în declaraţii....

Autor: Georgiana Mihalache

19.12.2019, 12:45 223

Doar 11,4 mld. lei vor intra în bugetul Ministerului Sănătăţii în 2020, după cum prevede proiectul de buget propus de guvernul PNL, o scădere de 23% faţă de anul acesta. Banii de la minister merg în general în investiţii în spitale, în aparatură, în plăţile salariilor medicilor rezidenţi.

Tăieri în lanţ la bugetul Ministerului Sănătăţii, după ce guvernul PNL a propus ca doar 11,4 mld. lei să fie banii alocaţi pentru sănătate în 2020, deşi în spitale nu se găsesc resurse materiale, în unităţile medicale sunt condiţii insalubre, nu există suficientă aparatură, iar pacienţii aşteaptă câteva luni pentru analize gratuite, pe baza contribuţiilor.

„Întotdeauna ne vom lupta pentru mai mulţi bani în sănătate. Sărăcia este greu de manageriat, dar, odată ce avem un buget suficient, vom putea avea pretenţii şi mai mari”, spunea Victor Costache, ministrul sănătăţii, în urmă cu o lună, când a preluat portofoliul Sănătăţii.

După ce a apărut proiectul de buget în care în sănătate nu au ajuns mai mulţi bani, Victor Costache a spus că bugetul Casei de Asigurări a crescut cu 3 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO