Eveniment

Sistem unic în România, de supraveghere video cu Inteligenţă Artificială, inaugurat la Câmpia Turzii

Sistem unic în România, de supraveghere video cu...

Autor: Vasile Magradean

26.08.2020, 13:21 1952

Un sistem unic în România, de supraveghere video, cu 132 de camere bazat pe Inteligenţă Artificială, a fost inaugurat în oraşul Câmpia Turzii, judeţul Cluj.

Primarul Dorin Lojigan declară că sistemul de analiză video SecurifAI este gândit să vină în ajutorul personalului care se ocupă de supravegherea video în instituţii sau locuri publice, în vederea prevenirii şi detectării situaţiilor care ameninţă siguranţa persoanelor aflate în zona supravegheată video.

”Sistemul SecurifAI, o tehnologie inovativă, unicat în ţară, este implementat la Câmpia Turzii. Este cel mai performant din ţară şi se bazează pe Inteligenţa Artificială. Poate oferi alerte în timp real în cazul detectării unor evenimente anormale - persoane care se bat, maşini care intră într-o zonă pietonală, accidente de maşini, incendii sau explozii sau unor bagaje abandonate - care pot conţine un dispozitiv explozibil sau arme biologice. Sistemul dispune de 132 de camere video”, a explicat Lojigan.

Potrivit acestuia, sistemul oferă informaţii suplimentare despre identitatea sau starea de nervozitate a persoanelor care apar în imaginile preluate cu camerele de supraveghere.

Prin intermediul reţelei de camere video se va asigura un nivel sporit de protecție și ordine publică în Câmpia Turzii şi se va pune accent pe păstrarea curăţeniei, inclusiv la punctele de colectare a deşeurilor, parcuri şi locuri de joacă.

Investiţia în noul sistem de supraveghere video s-a ridicat la aproape 2 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO