Eveniment

Sindicaliştii din Educaţie vor să se întâlnească cu preşedintele Klaus Iohannis

Sindicaliştii din Educaţie vor să se întâlnească cu...

Autor: Laura Buciu

13.02.2021, 18:17 50

Sindicaliştii din Educaţie îi cer preşedintelui Klaus Iohannis să se implice în calitatea sa de mediator între stat şi societate  pentru a rezolva problemele din sistemul de învăţământ, acuzând că premierul a tratat cu indiferenţă solicitările de dialog.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” şi Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater”, îi cer preşedintelui Iohannis să stabilească o întâlnire cu ei pentru a discuta problemele din sistemul de învăţământ.

Sindicaliştii acuză că apelează la preşedinte, în calitate de mediator între stat şi societate”, întrucât, de la învestirea Guvernului Cîţu şi până în prezent, „Florin Vasile Cîţu a tratat cu indiferenţă solicitările noastre de dialog, în vederea discutării şi identificării celor ai bune soluţii pentru rezolvarea problemelor stringente ale sistemului şi ale salariaţilor săi, refuzând orice întrevedere cu reprezentanţii federaţiilor sindicale reprezentative din educaţie”.

Ei spun că cer acest lucru în numele celor peste 300.000 de salariaţi din învăţământ ale căror drepturi şi interese le reprezintă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO