Eveniment

Simona Halep poate pierde primul loc mondial şi ar putea ajunge pe poziţia a patra

Simona Halep poate pierde primul loc mondial şi ar putea...

Autor: Mediafax

22.01.2019, 09:10 652

Simona Halep poate pierde podiumul clasamentului WTA, la finalul turneului de Grand Slam Australian Open. După aproape doi ani în fotoliul de lider mondial, sportiva din Constanţa ar putea ajunge pe locul patru. 

În 2018, la Australian Open, Simona Halep a ajuns până în finala competiţiei, pe care a pierdut-o în faţa jucătoarei Carolina Wozniacki, scor 7-6, 3-6, 6-4. În ediţia din acest an, locul unu în ierarhia mondială a pierdut în optimi, în faţa Serenei Williams, în trei seturi, 6-1, 4-6, 6-4.

În urma acestui rezultat, Halep va pierde 1060 de puncte în clasamentul WTA, diferenţa dintre ce a obţinut anul trecut pentru calificarea în ultimul act şi retribuţia pentru optimea de la Australian Open 2019.

Simona are emoţii în ceea ce priveşte rămânerea în fruntea clasamentului. Naomi Osaka şi Petra Kvitova o pot detrona dacă vor ajunge în semifinale la Australian Open, în timp ce Elina Svitolina şi Karolina Pliskova pot prelua fotoliul de lider dacă ajung în ultimul act al turneului de Grand Slam.

Meciurile din sferturile de finală, Australian Open:

Serena Williams - Karolina Pliskova
Naomi Osaka - Elina Svitolina
Petra Kvitova - Ashleigh Barty
Anastasia Pavlyuchenkova - Danielle Rose Collins

Kvitova o poate depăşi pe Simona încă de marţi dimineaţă, 22 ianuarie, dacă se impune în faţa jucătoarei Ashleigh Barty. Pe lângă cehoaică, încă două sportive o mai pot depăşi în acelaşi timp pe Halep, situaţie în care ar ajunge pe locul patru.

Următoarele turnee la care va participa Simona Halep, alături de antrenorul din Belgia, Thierry Van Clempuut, sunt cele de la Doha (11-16 februarie) şi Dubai (17-23 februarie).

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO