Eveniment

Simona Halep îşi continuă drumul spre numărul 1 WTA, după ce s-a calificat în semifinalele turneului de la Doha

Simona Halep îşi continuă drumul spre numărul 1 WTA,...

Autor: Claudiu Giurgea, Mediafax

16.02.2018, 18:16 172

Simona Halep a început perfect meciul cu Catherine Bellis. A făcut break chiar la primul serviciu al meciului şi a profitat de cele 12 erori neforţate ale adversarei în faţa căreia nu a cedat niciun game. A câştigat primul set după doar 31 de minute. Setul secund a început tot cu Simona Halep în prim plan. Numărul doi mondial a câştigat primul punct pe serviciul adversarei, însă Bellis a făcut imediat rebreak-ul, profitând şi de prima dublă greşeală a româncei din acest meci şi a preluat conducerea, 2-1, după ce şi-a câştigat serviciul. La 3-2 pentru Bellis a urmat cel mai lung game al meciulul, câştigat de sportiva noastră după 12 minute, urmat de un break rapid. La 4-3 Halep şi-a pierdut serviciul după două greşeli neforţate. La 5-4, înainte de a servi pentru câştigarea meciului, Halep a cerut intervenţia lui Andrei Pavel. Şi de data aceasta antrenorul Simonei s-a dovedit decisiv. Halep s-a impus cu 6-4 în setul secund, după o oră şi 22 de minute.

În penultimul act al competiţiei, Simona Halep o va întâlni pe Garbine Muguruza, locul 4 mondial şi a patra favorită a turneului din Qatar. Sportiva din Spania este la a doua întâlnire cu o româncă la Doha, după ce a eliminat-o în turul 3 pe Sorana Cârstea.

Pentru calificarea în semifinalele turneului Premier 5 de la Doha, Simona Halep va primi un cec în valoare de 147 750 de dolari şi 350 de puncte WTA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO