Eveniment

Silvia Vlăsceanu, director executiv al ACUE: OUG 114 a determinat un regres de cinci ani de zile. Ordonanţa nu poate fi abrogată fără a se ţine seamă de efectele ei

Silvia Vlăsceanu, director executiv al ACUE: OUG 114 a...

Autor: Laura Albu, Mediafax

06.06.2019, 16:47 152

În cazul în care s-ar decide abrogarea OUG 114, „Parlamentul ar trebui să menţioneze în decizia de abrogare ce se va întâmpla cu consecinţele ordonanţei, care au avut timp să îşi facă efectele”, a afirmat miercuri, într-o conferinţă de presă, Silvia Vlăsceanu, Director Executiv al ACUE.

Silvia Vlăsceanu a mai adăugat că în domeniul energiei, ordonanţa a determinat un regres de cinci ani de zile.

Ordonanţa de urgenţă 114 a mai fost criticată şi de Mihai Bogza, directorul executiv al Confederaţiei patronale Concordia, care a definit-o drept „o lege profund vehementă, un atac pentru întregul mediu de afaceri” care a fost prezentată într-un „discurs total antieuropean”.

„Nimeni nu a demonstrat vreodată că OUG 114 ar avea efecte pozitive”, a susţinut directorul executiv Raiffeisen Bank România, Steven van Groningen.

Discuţiile au avut loc în contextul conferinţei de presă susţinute de confederaţia Concordia, miercuri, în care mai mulţi actori ai mediului de afaceri, precum Bogdan Preda, director executiv al Consiliului Patronatelor Bancare, Mihai Matei, Vicepreşedinte al Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Soluţii, Radu Căprău, directorul diviziei Downstream Oil al OMV Petrom, Eduard Florea, Eduard Floria, membru în Consiliul Director al Federaţiei Patronale Petrol şi Gaze au dezbătut colaborarea dintre patronate şi sindicate în procesul legislativ.

OUG 114/2018 este un act normativ adoptat de către Guvernul Dăncilă la finele anului trecut care a afectat mai multe ramuri ale economiei, cum sunt energia, piaţa bancară sau telecomunicaţiile. O serie de prevederi au fost modificate prin OUG 19/2019.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO