Eveniment

Sibiul intră oficial în scenariul roşu pentru 14 zile

Sibiul intră oficial în scenariul roşu pentru 14 zile

Autor: Laura Buciu

12.03.2021, 22:23 540

Municipiul Sibiu intră oficial în scenariul roşu, după ce, pentru a treia zi consecutiv rata de incidenţă cumulată a depăşit 3 la mie. Restricţiile, amânate 48 de ore, se impun de la miezul nopţii de vineri spre sâmbătă.

Reprezentanţii Prefecturii Sibiu au anunţat, vineri, că în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu s-au aprobat restricţiile pentru municipiul Sibiu, după ce incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 pe ultimele 14 zile a depăşit 3 la mia 1000 de locuitori.

Scenariul roşu pentru următoarele 14 zile intră în vigoare de la miezul nopţii de vineri spre sâmbătă. Rata de incidenţă cumulată este, vineri, de 3,28 la mie. Prima depăşire a fost miercuri, când CJSU Sibiu a decis să amâne cu 48 de ore luarea deciziei privind restricţiile, pentru a analiza situaţia epidemiologică în termenul legal.

Astfel, odată cu intrarea în scenariul roşu, elevii vor trece la şcoala online, excepţie făcând cei din clasele terminale, potrivit legii, restaurantele se închid la interior, la fel şi cafenelele, cinematografele şi alte instituţii de cultură.

De duminică intră în vigoare şi Hotărârea Guvernului privind prelungirea stării de alertă, care impune alte restricţii, între care modificarea intervalului orar al deplasării pe timp de noapte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO