Eveniment

Sibiul a intrat în cod roşu şi a impus restricţii: Mască obligatorie în spaţiul deschis, se închid restaurante, cafenele şi sălile de jocuri

Sibiul a intrat în cod roşu şi a impus restricţii:...

Autor: Laura Buciu

23.10.2020, 15:17 8127

Masca devine obligatorie în oraşul Sibiu şi în alte localităţi din judeţ, unde rata de infectare a depăşit, vineri, 3 la mia de locuitori. De asemenea, restaurantele, cafenelele care au activitate în itnerior se închid, la fel şi sălile de jocuri de noroc.

Potrivit deciziei de vineri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), în municipiul Sibiu, în satele Şelimbăr şi Veştem, din comuna Şelimbăr, în satul Arpaşu de Jos, incidenţa cumulată a cazurilor în ultimile 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori. În oraşul Sibiu, incidenţa a fost de 3,24 la mia de locuitori, după ce, în ultimele 14 zile s-au înregistrat 555 de noi cazuri de COVID-19.

Astfel, pentru o perioada de 14 zile, începând de sâmbătă, ora 00.00 până la data de 6 noiembrie, ora 24.00, masca devine obligatorie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în toate spaţiile publice deschise.

În aceste localităţi, cinematografele se închid, la fel şi instituţiile de spectacole şi/sau concerte.

În aceeaşi perioadă în care se impun restricţii şi obligativitatea purtării măştii, în localităţile unde s-a depăşit coeficientul de infectare, organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive–in sunt interzise.

Restaurantele şi cafenelele aflate în interiorul clădirilor se închid. Dacă acestea desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

De asemenea, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoane cazate în cadrul acestor unităţi.

În localităţile menţionate, sălile în care se desfăşoară jocuri de noroc este interzisă.

„Rog cetăţenii să înţeleagă că trendul ascendent al cazurilor pozitive poate fi oprit doar prin contribuţia fiecăruia dintre noi. Prevenţia este singura modalitate de a scăpa de toate aceste restricţii care apar în fiecare zi. Haideţi să ne protejăm!”, a transmis prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO