Eveniment

Sfaturi pentru alţii. Sorin Maxim, director general al ADR Vest: Bani sunt, proiectele sunt problema

Sorin Maxim, director general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest.

Sorin Maxim, director general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest.

Autor: Ramona Cornea

12.03.2021, 00:07 1735

La nivelul regiunii Vest, 426 de companii au primit o finanţare cu o valoare totală de  103 mil. euro pentru proiecte care sunt în implementare sau au fost deja finalizate în exerciţiul financiar de fonduri europene 2014 – 2020, spune Sorin Maxim, director general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest.

Agenţiile de dezvoltare regională au experţi, peste 1.200, şi ar putea pune în practică proiectele deru­late prin PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezi­lienţă, de 30 mld. euro). „Agenţiile pentru dezvoltare regională, care cumulează peste 1.200 de experţi, sunt cel mai solid şi consistent sistem care ştie să facă dezvoltare pe care România îl are în acest moment. Cred că, dacă ar fi mai multă deschidere, am putea să implementăm PNRR-ul fără prea multe probleme. Chiar dacă la început a pornit cu o orientare către ministere, tot autorităţile publice vor fi principalul motor în a genera proiecte. Încă nu s-a definitivat, aşteptăm un semn din partea ministerelor“, spune Maxim.

Companiile trebuie să aibă planuri pentru a beneficia de aceşti bani.

”Sunt foarte multe companii care, având deja un plan de business bun, accelerează un proces pe care ei şi l-au propus folosind aceşti bani. De exemplu, la nivelul regiunii Vest, totalul proiectelor finanţate care sunt în implementare sau au fost deja finalizate este de 103 mil. euro din care am finanţat 426 de companii în 2014 – 2020. Este un număr mic, dar este mai mult decât dublu faţă de cel finanţat în programul anterior, care este de 174 de proiecte în valoare de 21 mil. de euro”, a declarat Sorin Maxim în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO