Eveniment

Serviciile financiare au atras cel mai mult capital strain

Serviciile financiare au atras cel mai mult capital strain

Click pentru imaginea marita

04.10.2007, 19:44 11

Serviciile financiare, in special segmentul de pensii private, au tinut capul de afis al majorarilor de capital operate in luna august de companiile cu participare straina la capital, potrivit datelor furnizate de Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC).
Cu o valoare totala de aproape 55 de milioane de euro, majorarile de capital din sectorul serviciilor financiare reprezinta aproape jumatate din totalul aporturilor de capital operate in a opta luna a anului.
Cel mai important actor a fost ING Fond de Pensii - compania de pensii private obligatorii a grupului olandez ING - al carui capital a fost majorat cu 38,6 milioane de euro. Societatea de pensii a grupului a mai beneficiat de o majorare de capital de 6,3 milioane de euro, realizata in luna mai.
Grupul financiar olandez a operat in august majorari de capital totale de 43,4 milioane de euro, pe langa societatea de pensii, alte doua societati membre - ING Lease Real Estate (specializata in leasing) si ING Commercial Finance (divizia specializata in servicii de factoring) - primind un aport de capital de 4,8 milioane de euro.
Pe segmentul pensiilor, si societatea AG2R - parteneriat intre francezii de la AG2R Prevoyance si sindicalistii de la Cartel Alfa - si-a majorat capitalul in august cu peste 4 milioane de euro.
Tot pe segmentul serviciilor financiare, in august au fost inregistrate majorari de capital si la doua societati de servicii si investitii financiare (SSIF) - KBC Securities Romania (850.000 de euro) si Piraeus Securities Romania (812.000 de euro).
Datele ONRC arata ca, per global, valoarea investitiilor straine ca aport la capitalul social al firmelor inregistrate in Romania a fost in primele opt luni ale anului de 1,55 mld. euro, valoare aproape egala cu cea inregistrata in aceeasi perioada din 2006.
In ceea ce priveste majorarile de capital operate in luna august, acestea au fost de 127 mil. euro, nivel de sase ori mai mic decat cel inregistrat in august 2006.
Alaturi de ING Fond de Pensii, care ocupa primul loc in topul majorarilor de capital operate in august, clasamentul este completat de Finagrin Investment - societate cu investitor majoritar din Luxemburg inregistrata la Ministerul Finantelor in iunie 2007), cu o majorare de capital de 9 mil. euro, Drymon Braila (Italia) - 6,3 milioane de euro si Dorna Lactate (Cipru) - 5,8 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO