Eveniment

Sergiu Oprescu, CEO Alpha Bank: “Am implementat normele guvernanţei corporative în companie. Avem trei femei în conducere”

Sergiu Oprescu, CEO Alpha Bank: “Am implementat normele...

Autor: Miruna Diaconu

01.10.2019, 19:28 556

 “O parte semnificativă din băncile din sistemul românesc se sunt conforme cu reglementările guvernanţei corporative. Noi am implementat deja o parte din reglementările guvernanţei corporative. Avem deja trei femei în conducere, iar două dintre ele sunt membri independenţi, a spus Sergiu Oprescu, preşedintele Consiliului Director al Asociatiei Romane a Bancilor şi CEO al Alpha Bank în cadrul evenimentului “From Family Business to Corporation”.

Evenimentul “From Family Business to Corporation” este organizat de Medlife în asociere cu Bursa de Valori Bucureşti, astăzi, 1 octombrie, la hotelul Hilton. Ziarul Financiar este partener media.

El a mai adăugat că ar trebui să se facă o distincţie între forma şi substanţa guvernanţei corporative, iar toate aceste schimbările aduse de ea să fie un set de principii întrodus într-un cadru legislativ. El a dat exemplu prevenirea excesivă a riscurilor. Totodată el consider că este esenţial modul în care companiile şi angajaţii lor reuşesc să creadă în importanţa acestor reglementări.

În opinia lui, cultura organizaţională este esenţială în dezvoltarea companiei, pentru că este cea care a dezvoltat mediul de lucru din cadrul companiei.

 Sergiu Oprescu a pus  bazele Băncii Bucureşti, primul proiect de bancă străină care se înfiinţa atunci, ca subsidiară a grupului elen Alpha. Banca Bucureşti a devenit apoi Alpha Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO