Eveniment

Seres: Vanzarea a 8% din Petrom catre salariati respecta procedurile MEC

08.02.2007, 19:18 41

Fostul ministru al Economiei si Comertului Codrut Seres s-a prezentat ieri la Parchetul instantei supreme pentru a-si continua declaratia inceputa saptamana trecuta in dosarul privatizarilor.
La intrarea in sediul Parchetului, Seres a spus ca va discuta cu procurorii despre proiectul de lege privind vanzarea a opt la suta din actiunile Petrom catre angajati. Din punctul sau de vedere, vanzarea este benefica pentru angajati si respecta toate procedurile din Ministerul Economiei. Intrebat in legatura cu relatia pe care a avut-o cu Ministerul Justitiei pe tema proiectului de lege, Codrut Seres a spus ca aceasta a fost marcata de mai multe conflicte.
Referitor la discutia pe care ar fi avut-o cu Stamen Stancev privind acest proiect de lege, Seres s-a ferit sa comenteze, spunand ca vrea sa vada transcrierea convorbirii. El a aratat ca spera sa vada probele din dosar, adaugand ca are un certificat ORNISS (Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat) prin care poate avea acces la informatii de siguranta nationala. Seres a precizat ca avocatul sau nu are acest certificat.
Intrebat in legatura cu declaratia facuta in cursul diminetii de Ioan Talpes, in legatura cu biletelul primit de el de la presedintele Traian Basescu, Seres a spus ca probabil acesta trebuia eventual inregistrat la Administratia prezidentiala, nu la Ministerul Economiei .
Senatorul Ioan Talpes a declarat ieri dimineata la iesirea din sediul Parchetului instantei supreme, unde a fost chemat in calitate de martor in dosarul constituit in urma sesizarii facute de el privind biletul trimis de premier presedintelui, ca rezolutia scrisa de Traian Basescu pe memoriul societatii Alro Slatina si trimisa lui Codrut Seres ar putea atrage raspunderea penala, deoarece documentul nu a fost inregistrat la Ministerul Economiei si Comertului.
Fostul ministru al Economiei Codrut Seres a dat, saptamana trecuta, la Parchetul instantei supreme, o declaratie scrisa in dosarul in care este cercetat pentru implicarea in mai multe privatizari. Codrut Seres le-a dat anchetatorilor relatii in legatura cu privatizarea Electrica Muntenia Sud. Seres caracteriza relatia pe care a avut-o cu ceilalti patru invinuiti in dosar ca fiind una profesionala, deschisa, similara cu relatiile pe care le-a avut cu toti consultantii si investitorii care au venit in vizita la Ministerul Economiei.
Totodata, Seres arata ca in aceasta perioada nu a avut discutii cu consultantii straini Stamen Stancev si Vadim Beniatov Don si nici nu l-a interesat cine sunt consultantii pentru privatizare.
De altfel, intre cele doua runde de negocieri el a precizat ca a avut intalniri cu toti cei cinci investitori interesati de privatizarea Electrica Muntenia Sud.
Seres a mai spus ca nu l-a cunoscut pe Radu Donciu si ca nici nu il intereseaza declaratiile date de acesta, iar in ce-l priveste pe Dorinel Mucea, a aratat ca nu cunoaste ce le-a zis procurorilor, deoarece cei doi oficiali guvernamentali si cei doi consultanti internationali sunt cercetati intr-un dosar separat de al sau.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO