Eveniment

Seres: Unele firme interesate de Cernavoda au formulat conditii inacceptabile

Seres: Unele firme interesate de Cernavoda au formulat conditii inacceptabile

Codrut Seres, ministrul economiei si comertului

28.06.2006, 20:13 19

Unele companii interesate de participarea la constructia unitatilor 3 si 4 de la Cernavoda au solicitat ca Electrica sa preia, pe baza unor contracte pe termen lung, cantitatea de energie care le va reveni, conditie respinsa de catre autoritatile romane. Companiile care au solicitat conditii inacceptabile nu vor fi selectate pe lista scurta, a declarat marti ministrul economiei si comertului, Codrut Seres.
"Selectia investitorilor se va face in functie de oferta fiecaruia, de ce anume cere, pentru ca fiecare cere ceva. Unii cer, de exemplu, contracte pe termen lung de cumparare a curentului de catre stat. Evident ca nu vom accepta astfel de conditii", a spus Seres.
El a nominalizat, in acest sens, compania KHNP din Coreea de Sud. Pe de alta parte, Seres s-a declarat de acord cu investitorii care vor sa preia energia pentru consumul propriu. Autoritatile au primit 15 scrisori de intentie pentru participarea la constructia grupurilor 3 si 4 ale centralei nuclearoelectrice de la Cernavoda, depuse de 16 companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO