Eveniment

Senatul a respins cu majoritate de voturi legea privind autonomia Ţinutului Secuiesc

Senatul a respins cu majoritate de voturi legea privind...

Autor: Otilia Serescu

29.04.2020, 15:52 555

Senatorii au respins, miercuri, cu majoritate de voturi, legea privind autonomia Ţinutului Secuiesc. Acest proiect de lege a fost adoptat anterior tacit de Camera Deputaţilor. Senatul s-a întrunit în şedinţă de urgenţă, având doar acest proiect pe ordinea de zi.

Proiectul de lege a primit 126 de voturi „împotrivă” şi nouă voturi „pentru”. Toate voturile în favoarea acestei iniţiative legislative aparţin UDMR, în timp ce PNL, PSD, USR, PMP, ALDE şi pro-România s-au poziţionat „contra”

Proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc a trecut de Camera Deputaţilor fără dezbatere sau vot. Potrivit proiectului, Ţinutul Secuiesc, care ar urma să fie compus din judeţele Covasna, Harghita precum şi „scaunul istoric Mureş”, ar avea un preşedinte cu mandat de patru ani.

Proiectul de lege a iscat scandal în rândul politicienilor. Liderul deputaţilor PNL susţine că autonomia Ţinutului Secuiesc reprezintă un troc politic al PSD-UDMR.

Marcel Ciolacu a anunţat pe Facebook că PSD nu susţine acest proiect legislativ.

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat un atac dur la adresa PSD, acuzând social-democraţii că „vor să dea Ardealul ungurilor”: „Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, ce înţelegeri se fac în Parlamentul României”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO