Eveniment

Senatorii au votat: Ce categorii de persoane fără acte de identitate pot beneficia de tratamente gratuite în sistemul medical de stat

Senatorii au votat: Ce categorii de persoane fără acte...

Autor: Alexandra Cepăreanu

01.11.2018, 13:27 188

Copiii cu vârsta până în 18 ani, femeile însărcinate sau lăuze şi persoanele fără venituri sau cu venituri sub salariul minim brut care nu deţin un cod numeric personal pot beneficia de servicii medicale şi de asigurare medicală gratuite în sistemul medical de stat şi pot fi scutiţi şi de coplată, potrivit unei propuneri legislative votate recent de Senat.

Propunerea legislativă vizează modificarea categoriilor de persoane care pot beneficia de tratamente gratuite şi de asigurare medicală în sistemul medical de stat, fără plata contribuţiilor. Aceasta vine în completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi în completarea Legii nr. 46/2003 privind drepturile pacienţilor.

Practic, propunrea legislativă oferă anumitor categorii de persoane care nu au un act de identitate sau un cod numeric personal posibilitatea de a beneficia de asigurare medicală şi de tratamente gratuite fără plata contribuţiei şi, de asemenea, sunt scutite şi de la efectuarea coplăţii.

Actul normativ urmează să intre în dezbatere în Camera Deputaţilor, iar pentru a putea fi aplicată este nevoie de promulgare din partea preşedintelui României şi de publicare în Monitorul Oficial.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO