Eveniment

Senator USR, despre demisiile retrase ale miniştrilor demişi prin moţiune: Poveste din Ilf şi Petrov

Senator USR, despre demisiile retrase ale miniştrilor...

Autor: Liviu Dadacus

22.06.2017, 15:02 144

„Este o poveste din Ilf şi Petrov, ştiţi că era un roman foarte în vogă în perioada comunistă. Un Cabinet care este demis prin moţiune de cenzură a propriul partid, un Cabinet în care miniştrii şi-au dat demisia înainte ca ei să fie demişi, un Cabinet în care miniştrii revin acum şi îşi retrag, îşi smulg demisiile de pe masa premierului cu dorinţa neapărat de a se crampona de funcţii şi de a rămâne la butoane pe perioada zilelor următoare pentru a mai semna tot felul de acte şi de ordine de ministru şi de HG care, din punctul nostru de vedere, în momentul de faţă sunt cu totul ilegale şi ilegitime”, a spus Alexandrescu.

El a spus că este vorba de o tentativă „disperată” a PSD de a se impune în faţa preşedintelui Klaus Iohannis şi de a crea o situaţie de urgenţă acolo unde Parlamentul, care este forul suveran în materia respectivă, a demis Guvernul.

„În momentul de faţă, Guvernul nu mai are nicio legitimitate, a fost, ca niciodată, demis în urma moţiunii de cenzură a propriului partid. El nu mai e susţinut nici de propriul partid. Suntem într-o situaţie absolut ridicolă, iar aceşti miniştrii vin şi îşi smulg demisiile de pe masa primului-ministru şi spun: <<Eu, de fapt, nu mi-am dat demisia, eu vreau să rămân în continuare la butoane>>”, a mai spus Alexandrescu.

Cererile miniştrilor de retragere a demisiilor sunt "lipsite" de obiect a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al guvernului, Alina Petrescu.

"În acest moment la cabinetul primului ministru au fost depuse 20 de cereri de retragere a demisiei din partea miniştrilor, membri ai Cabinetului Grindeanu. (...) Aceste 20 de cereri de retragere a demisiei sunt însă lipsite de obiect", a declarat Alina Petrescu.

Ea a invocat articolul 6 al Legii 90 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României, potrivit căruia demisia din funcţia de membru al guvernului se anunţă public, se prezintă în scris primului -ministru şi devine irevocabilă din momentul în care s-a luat act de depunerea sa, dar nu mai târziu de 15 zile de la data depunerii.

"Am aici copii după toate cele 20 de cereri de retragere a demisiei. În toate cele 20 de documente, care sunt tip – textul este identic – este trecut şi numărul de înregistrare al demisiei de la cabinetul primului ministru. Aceste cereri de retrageri a demisiilor nu au obiect", a mai spus Petrescu.

Potrivit Alinei Petrescu, au depus cereri de retragere a demisiei Marius Dunca, Teodor Meleşcanu, Alexandru Petrescu, Mircea Titus Dobre, Sevil Shhaideh, Ana Birchall, Petre Daea, Rovana Plumb, Florian Bodog, Toma Petcu, Andreea Păstrârnac, Mihai Tudose, Adriana Petcu, Pavel Năstase, Răzvan Cuc, Gabriel Leş, Tudorel Toader, Viorel Ilie, Graţiela Gavrilescu şi Viorel Ştefan.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO