Eveniment

Semnal de alarmă: a apărut primul caz de COVID cu tulpină indiană în România, la un bărbat în vârstă de 26 de ani care a venit din India. În Bucureşti lucrează peste 20.000 de indieni în construcţii

Semnal de alarmă: a apărut primul caz de COVID cu...

Autor: Andreea Tobias

29.04.2021, 12:36 4159

O variantă indiană a coronavirusului, alta decât cea identificată iniţial de PHE England care ar fi dus la criza din India, a fost identificată într-un focar din judeţul Braşov. Este vorba despre opt persoane sosite din India. 

Ministerul Sănătăţii a fost informat joi de către Institutul Naţional de Sănătate Publică - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (INSP - CNSCBT) că, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” (INCDMM „Cantacuzino”), investighează un focar de SARS-CoV-2 în rândul unor angajaţi în construcţii din Colonia Bod, judeţul Braşov.

Este vorba despre opt persoane sosite din India. Cinci persoane au fost confirmate cu infecţia SARS-CoV-2, iar alte trei persoane sunt testate negativ.

INSP a fost informat că un laborator de analize din oraşul Sf. Gheorghe a identificat o variantă „indiană”, B.1.617.2, la o persoană de 26 de ani, care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună.

La data recoltării, 26 aprilie, cazul era simptomatic (tuse), cu formă clinică uşoară. Persoana s-a prezentat la laborator pentru recoltare la cerere.

Conform INSP, varianta menţionată diferă de cea identificată iniţial de PHE England care ar fi generat situaţia epidemiologică actuală din India.

DSP Braşov a început de urgenţă o anchetă epidemiologică, aceasta fiind încă în curs, şi a dispus izolarea cazurilor identificate în Colonia Bod (fiind vorba despre forme clinice uşoare).

 

Ce spunea la ZF Live Nikkhil Mansharamani, ABC International, o firmă care aduce personal din India şi Asia în România: „Majoritatea personalului asiatic care va veni să acopere lipsurile va fi din India pentru partea de construcţii civile şi infrastructură, apoi din Nepal şi Sri Lanka pentru industria HoReCa.“

România este o piaţă bună pentru plasarea de personal asiatic pentru că preţurile proprietăţilor imobiliare sunt încă mici şi datorită fondurilor europene îndreptate spre proiectele de infrastructură, crede Nikkhil Mansharamani, managing partner în cadrul companiei de recrutare şi plasare de personal asiatic ABC Interna­tional.

„România este o piaţă bună pentru că preţurile proprietăţilor imobiliare sunt încă accesibile, iar oamenii preferă să cumpere o proprietate în loc să o închirieze. În al doilea rând, România primeşte multe fonduri europene pentru infrastructură pentru că este încă la periferia Europei din punctul de vedere al autostrăzilor şi al drumurilor expres. Cred că în următorii ani vor fi cereri mari de personal asiatic pentru că multe fonduri europene vin spre România, în special pentru proiectele de infrastructură“, a spus Nikkhil Mansharamani în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO