Eveniment

Semnal de alarmă. 35 de cazuri de Covid, înregistrate la cetăţeni din India în Popeşti-Leordeni

Semnal de alarmă. 35 de cazuri de Covid, înregistrate...

Autor: Cosmin Pirv

05.05.2021, 12:56 80

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat că 35 de cazuri de Covid au fost înregistrate la cetăţeni din India, angajaţi în Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov. O parte dintre ei au fost depistaţi cu varianta britanică, iar alţii cu o variantă indiană.

Potrivit unui comunicat al INSP, un focar de infecţie cu SARS-CoV-2 a fost depistat la 9 cetăţeni din Republica India, angajaţi ai unei firme cu sediul în Popeşti-Leordeni. Aceştia au intrat în ţară prin Aeroportul Otopeni în 20 aprilie, prezentând teste RT-PCR negative.

„Conform unei proceduri interne a firmei, cei 9 angajaţi au intrat direct în carantină pentru 5 zile, urmând a fi testaţi preventiv înainte de a intra în comunitate. În data de 26.04.2021 au fost depistaţi cu SARSCoV-2 în urma efectuării unor teste antigen rapide”, se arată în comunicat.

Alţi 26 de cetăţeni străini din India, angajaţi ai unei alte firme din Popeşti-Leordeni, au fost depistaţi cu SARS-CoV-2 în urma unei testări cu teste antigen rapide în zilele de 19 şi 20 aprilie.

INSP anunţă că, dintre cele 35 de persoane confirmate cu infecţia SARS-CoV-2, 19 sunt internate: 18 persoane la Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” din Bucureşti şi o persoană la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”.

Celelalte 16 persoane pozitive doar la testul rapid se află, în continuare, în izolare în localitatea Popeşti-Leordeni.

O parte dintre pacienţii internaţi au fost depistaţi cu varianta britanică, iar alţii cu o variantă indiană.

„În data de 30.04.2021, pacienţilor internaţi în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale <Victor Babeş> li s-au prelevat probe pentru efectuarea testelor de screening RT-PCR şi a secvenţierii, iar în după-amiaza zilei de 03/05/2021, INCDMM Cantacuzino a comunicat la INSP rezultate pozitive la secvenţiere pentru varianta britanică la 3 pacienţi, precum şi pentru o variantă indiană, alta faţă de cea care a provocat situaţia epidemiologică actuală din India, la alţi 7 pacienţi. Alţi 5 pacienţi au fost pozitivi pentru varianta B.1.127 care nu reprezintă o variantă ce determină îngrijorare. În 3 cazuri probele au o încărcătură virală mică neconcludentă”, au mai precizat reprezentanţii INSP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO