Eveniment

Şeicul Jassim din Qatar renunţă la cumpărarea clubului Manchester United. El oferise 5 miliarde de lire sterline pentru club, dar discuţiile ulterioare din această săptămână au eşuat

Şeicul Jassim din Qatar renunţă la cumpărarea...

Autor: Rafael Hekman

15.10.2023, 10:12 91

Şeicul Jassim bin Hamad Al Thani, s-a retras din procesul de cumpărare a lui Manchester United, potrivit BBC Sport. Şeicul Jassim oferise 5 miliarde de lire sterline pentru club, dar discuţiile ulterioare din această săptămână au eşuat.

Familia Glazer, care a cumpărat United pentru 790 de milioane de lire sterline în 2005, a anunţat în noiembrie 2022 că se gândeşte să vândă.

Grupul Ineos al omului de afaceri britanic Sir Jim Ratcliffe a fost celălalt ofertant principal.

La începutul acestei luni, BBC Sport a raportat că Ratcliffe se gândea dacă să se ofere să cumpere o participaţie minoritară în club, într-un efort de a ieşi din impasul privind situaţia proprietăţii.

Anunţul făcut anul trecut de familia Glazer că ia în considerare vânzarea lui United a adus două oferte, de la Ineos şi de la şeicul Jassim.

Ambele au depus oferte de aproximativ 5 miliarde de lire sterline.

Tabăra şeicului Jassim a susţinut întotdeauna că acesta a fost interesat doar de cumpărarea directă a clubului.

Suporterii lui United au organizat demonstraţii împotriva familiei Glazer.

Clubul se află pe locul 10 în Premier League, după ce a pierdut patru din primele opt meciuri şi a fost învins în primele două meciuri din Liga Campionilor.

Se înţelege că oferta şeicului Jassim ar fi fost o ofertă integral în numerar şi ar fi şters toate datoriile vechi. De asemenea, ar fi existat mai mult de 1,4 miliarde de lire sterline pentru a finanţa planurile noului stadion, noile facilităţi ale centrelor de antrenament, pentru a cumpăra jucători şi, de asemenea, pentru proiecte dedicate comunităţii.

Cifrele din martie arătau că United datora 969,6 milioane de lire sterline printr-o combinaţie de datorii brute, împrumuturi bancare şi taxe de transfer restante cu plăţile aferente.

Nu a existat niciun comentariu public din partea vreunei părţi în legătură cu această ultimă evoluţie.

Cifrele publicate în iunie au arătat că United se îndrepta spre venituri record, în ciuda faptului că nu a jucat în Liga Campionilor în sezonul trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO