Eveniment

Seful Politiei: "Vantu si-a predat pasaportul"

10.04.2003, 00:00 27

Sorin Ovidiu Vantu si-a predat Politiei pasaportul de bunavoie, prin intermediul avocatului sau, cu aproximativ o saptamana in urma, a declarat ieri chestorul principal Florin Sandu, seful Politiei Romane.
Surse din Politie au declarat ca Sorin Ovidiu Vantu a fost dat in consemn la frontiera chiar in ziua in care a sosit in Romania Ioana Maria Vlas, fostul administrator al SOV Invest.
Declaratia sefului Politiei vine dupa ce Vantu declarase ca nu intentioneaza sa paraseasca tara. "In legatura cu relansarea zvonurilor privind o fuga a mea din tara, afirm pentru ultima oara ca nu am nici un motiv sa parasesc Romania si imi voi vedea in continuare de afaceri, in ciuda celor care ar vrea sa ma vada plecat", a spus Vantu.
In ceea ce-l priveste pe Nicolae Popa, fostul director al grupului Gelsor, Florin Sandu a precizat ca au fost intensificate activitatile de identificare a acestuia si ca politisti romani au transmis partenerilor din strainatate datele si informatiile pe care le au despre el.
Popa este dat in urmarire internationala de la sfarsitul lui 2000, pe numele sau fiind emis un mandat de arestare preventiva.
Purtatorul de cuvant al Parchetului Curtii Supreme de Justitie, Emilia Dinu, a declarat, ieri ca procurorii au conexat dosarele referitoare la FNI, Banca de Investitii si Dezvoltare si Banca Agricola, in urma unor informatii obtinute in timpul audierii Ioanei Maria Vlas.
Vlas sustine ca nu-si mai aminteste multe lucruri, dar singurul nume de care isi mai aminteste dintre cei cu care a lucrat la FNI este cel al lui Sorin Ovidiu Vantu.
Biroul de presa al Parchetului Curtii Supreme de Justitie (CSJ) a informat ca procurorii au decis blocarea conturilor bancare ale omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu si ale lui Nicolae Popa.
"Actele si activitatile de urmarire penala au condus la identificarea mai multor conturi bancare ale inculpatilor Sorin Ovidiu Vantu si Nicolae Popa, in legatura cu faptele penale ce fac obiectul cercetarii. In vederea asigurarii recuperarii pagubei produse prin activitatea infractionala, precum si pentru clarificarea unor aspecte legate de urmarirea penala, procurorul a dispus blocarea lor", se arata in comunicatul Parchetului CSJ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO