Eveniment

Seful pietei telecom a fost demis pe neasteptate

Seful pietei telecom a fost demis pe neasteptate

Dan Georgescu supraveghea o piata estimata la aproape 4,5 miliarde de euro

20.08.2008, 19:04 69

"Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a semnat, luni, 18 august 2008, o decizie privind eliberarea lui Dan Cristian Georgescu din functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei. Decizia intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei", a precizat Guvernul.
Contactata de catre ZF, Camelia Spataru, purtatorul de cuvant al Executivului, a spus ca decizia a fost luata in urma unei evaluari a activitatii lui Georgescu, iar primul-ministru nu a luat inca o decizie privind inlocuitorul sau.
Functia lui Georgescu era deosebit de importanta, deoarece acesta supraveghea piata locala telecom, estimata anul acesta la aproape 4,5 miliarde de euro, in crestere cu 10% fata de nivelul de 4,2 miliarde de euro consemnat anul trecut.
Georgescu, 59 de ani, s-a nascut in Sibiu si a terminat cursurile Facultatii de electronica si telecomunicatii a Politehnicii din Bucuresti, precum si cursuri de comunicatii mobile si celulare organizate de U.S.T.T.I. (United States Telecommunications Training Institute) si Motorola, cel mai mare producator de telefoane mobile din Statele Unite.
Anterior functiei sale de la ANRCTI, Georgescu a fost presedintele Asociatiei Operatorilor de Telecomunicatii din Romania, consilier al ministrului comunicatiilor (unde a participat la elaborarea legislatiei si a procesului de privatizare si acordare de licente marilor operatori nationali), administrator unic al S.N. Radiocomunicatii (unde a inceput pregatirea societatii pentru privatizare).
ANRCTI urmeaza sa stabileasca in luna septembrie castigatorul unei noi licente de telefonie mobila, in benzile de frecvente 410-415/420-425 MHz, licitatie care este contestata de catre marii jucatori din piata.
In cursa pentru aceasta licenta au mai ramas Tactical Network, un fond de investitii ceh care are in spate Posta Romana, si producatorul chinez de echipamente telecom ZTE, dupa ce o precizare emisa de Consiliul Concurentei privind regulile de participare la licitatie a scos din competitie Romtelecom, o firma detinuta de RCS&RDS si Saudi Oger, actionarul Zapp.

Cine a mai fost schimbat
Premierul Tariceanu a semnat o decizie pentru eliberarea lui Adrian Ciocanea-Teodorescu din functia de secretar de stat la Departamentul pentru Afaceri Europene (DAE). Pozitia va fi preluata de catre Aurel Ciobanu-Dordea, care a fost eliberat de Tariceanu din functia de subsecretar de stat in cadrul DAE, agent guvernamental insarcinat cu reprezentarea Romaniei in fata Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene si a Tribunalului de Prima Instanta al Comunitatilor Europene, precum si a celorlalte institutii comunitare. Dordea va exercita temporar, pana la numirea in functie a subsecretarului de stat, atributiile postului din care a fost eliberat din functie. De asemenea, Tariceanu a semnat luni decizia de inlocuire a secretarului general al Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, Anghel Ion, si trecerea sa ca inspector guvernamental, cu Stanisteanu Sergiu Norut, fost inspector guvernamental in cadrul Secretariatului General al Guvernului. De asemenea, Rela Nicoleta Stefanescu este promovata temporar in functia publica de secretar general adjunct al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Printr-o alta decizie a primului-ministru, se aproba prelungirea promovarii temporare a lui Marius Vasile Iosif Roman in functia publica vacanta de secretar general adjunct al Ministerului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii pana la ocuparea postului prin concurs. Tot in data de 18 august, Tariceanu a semnat o decizie privind modificarea anexei la decizia 256/2007 pentru numirea membrilor Consiliului de Coordonare a Activitatii de Statistica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO