Eveniment

Şeful MedLife: Toate spitalele din localităţile de sub 10.000 de locuitori ar trebui transformate în azile de bătrâni

Şeful MedLife: Toate spitalele din localităţile de sub...

Autor: Răzvan Botea

17.10.2019, 16:52 1557

Mihai Marcu, preşedintele MedLife, a spus joi că toate spitalele din oraşele de sub 10.000 de lcouitori ar trebui transformate şi să aibă o altă utilitate, în contextul în care acestea nu sunt productive şi pacienţii ajung într-un final tot la unul dintre spitalele oraşelor mari.

„Cred că spitalel care se află în localităţi mai mici de 10.000 de locuitori trebuie să dispară sau să fie transformate în case de bătrâni, un loc de recuperare, etc. Sau, în fine, ar putea să funcţioneze, dar nu cred că ar face o urgenţă, sau că ar face acuţi. E mai simplu să ajungă la un spital judeţean mare, unde va da primul ajutor, apoi va trimite pacientul tot la spitalu judeţean, pentru că nu ştiu ce să îi facă”, a spus Mihai Marcu în cadrul  dezbaterii ”Ce ne rezervă viitorul Europei într-o lume a tensiunilor şi a schimbărilor geopolitice?”, eveniment organizat de Deloitte în parteneriat cu Ziarul Financiar.

De asemenea, Mihai Marcu a mai spus că plecarea medicilor din ţară este pe jumătate falsă, deoarece cei care pleacă sunt în general proaspăt absolvenţi de facultate, şi nu specialiştii.

„Plecarea medicilor este pe jumătate falsă. Medicii care pleaca sunt tinerii de 25 de ani. Specialiştii, care au 45 de ani, care au copii, familie, rate şi aşa mai departe, nu pleacă. Sunt 5-6 facultăţi î România de prestigiu care au capacitatea de a crea medici. S-au mai creat facultăţi după Revoluţie şi trebuie să avem grijă la calitatea sistemului de educaţie.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO