Eveniment

Şeful DSU, Raed Arafat: Implementarea sistemului AML, care permite localizarea rapidă a celor care sună la 112, costă sub un milion de euro

Şeful DSU, Raed Arafat: Implementarea sistemului AML,...

Autor: Mihaela Gidei, Mediafax

06.08.2019, 15:46 148

Şeful DSU, Raed Arafat, a spus, marţi că implementarea sistemului AML, care permite localizarea rapidă a celor care sună la 112, costă sub un milion de euro, şi nu aproape 30 de milioane de euro aşa cum se vehicula în spaţiul public. 

Este fals total (sistemul AML costă 28 milioane de euro, n.r.) E o sumă avansată de colegii de la STS pe costurile de bază pentru a face acest lucru. Dar pot să-i spun cui a zis acest lucru, că este chiar sub un milion de euro şi e vorba de servere”, a declarat Raed Arafat la Marius Tucă Show.

Întrebat de ce nu a fost implementat până în prezent, Arafat a răspuns: „Pentru că sistemul nu a existat până în 2016, pentru că standardizarea europeană a fost făcută în 2016, au început să-l implementeze ţările europene. Nu suntem ultimii din Europa care nu-l avem. Sunt şi alte ţări”.

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, spune că sistemul Advanced Mobile Location menit să localizeze rapid apelurile la 112 nu a fost implementat în România pentru a scuti companiile de telefonie de investiţii şi cere public ca ANCOM să explice situaţia.

Cumpănaşu a spus şi care este, din punctul lui de vedere, motivul: „ De ce? Pentru fiecare companie de telefonie însemna 28 de milioane de euro implementarea lui”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO